Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma (CROSBI ID 332206)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Korkut, Tatjana
Dr.sc. Koprivanac, Natalija
Dr.sc. Koprivanac, Natalija
hrvatski
Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma
Praćen je proces proizvodnje eteričnog ulja borovice u cilju maksimalnog smanjenja gubitaka na produktu. Ustanovljeno je vrijeme trajanja procesa kod kojeg je sadržaj ulja koje zaostaje u vodi destilata minimalan. Produkt, eterično ulje borovice, kao i otpadna voda (destilat nakon separacije produkta) karakterizirani su primjenom plinske kromatografije. Otpadnoj vodi određeni su ekološki parametri KPK, TOC i IC50. Za uklanjanje eteričnog ulja iz otpadne vode uspješno je primjenjena adsorpcija na aktivnom ugljenu i polimeru.
Zaštita okoliša; mirisi; arome
nije evidentirano
engleski
Environment Protection in Production of Flavour and Fragrances
nije evidentirano
Environment protection; flavour; fragrances
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
28.09.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Zagreb