Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma (CROSBI ID 332206)

Ocjenski rad | diplomski rad

Korkut, Tatjana Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma / Dr.sc. Koprivanac, Natalija (mentor); Dr.sc. Koprivanac, Natalija (neposredni voditelj). Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, . 2000

Podaci o odgovornosti

Korkut, Tatjana

Dr.sc. Koprivanac, Natalija

Dr.sc. Koprivanac, Natalija

hrvatski

Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma

Praćen je proces proizvodnje eteričnog ulja borovice u cilju maksimalnog smanjenja gubitaka na produktu. Ustanovljeno je vrijeme trajanja procesa kod kojeg je sadržaj ulja koje zaostaje u vodi destilata minimalan. Produkt, eterično ulje borovice, kao i otpadna voda (destilat nakon separacije produkta) karakterizirani su primjenom plinske kromatografije. Otpadnoj vodi određeni su ekološki parametri KPK, TOC i IC50. Za uklanjanje eteričnog ulja iz otpadne vode uspješno je primjenjena adsorpcija na aktivnom ugljenu i polimeru.

Zaštita okoliša; mirisi; arome

nije evidentirano

engleski

Environment Protection in Production of Flavour and Fragrances

nije evidentirano

Environment protection; flavour; fragrances

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

28.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Zagreb

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo