Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 531060

Glazba i poslovanje


Sučić, Goran
Glazba i poslovanje // VIII. nučno-stručna konferencija s medjunarodnim sudjelovanjem Na putu ka dobu znanja : zbornik radova / Ristić, Dušan (ur.).
Sremski Karlovci: Fakultet za menadžment, Novi Sad, 2010. str. 64-65 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Glazba i poslovanje
(Music and business)

Autori
Sučić, Goran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
VIII. nučno-stručna konferencija s medjunarodnim sudjelovanjem Na putu ka dobu znanja : zbornik radova / Ristić, Dušan - Sremski Karlovci : Fakultet za menadžment, Novi Sad, 2010, 64-65

ISBN
978-86-85067-30-3

Skup
Nučno-stručna konferencija s medjunarodnim sudjelovanjem Na putu ka dobu znanja (8 ; 2010)

Mjesto i datum
Sremski Karlovci, Srbija, 24.-26.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Glazba; poslovanje; menadžer; rezultati
(Music; busuness; manager; result;)

Sažetak
Uloga umjetnosti u poslovnom svijetu i svijetu menadžera postaje značajan sudionik utjecaja na razvoj svestrane ličnosti svakog čovjeka, njegove kreativnosti koja pozitivno djeluje na ishod i rezultat njegovog sveukupnog rada i djelovanja. Umjetnost, a napose utjecaj glazbe kao instrumenta, o kojoj će u ovom radu biti više riječi, sve značajnije doprinosi dostignućima uspješnih ljudi i njihovih tvrtki. Čak se često služimo suodnosom glazbe i menadžmenta i nazivamo ih umjetnošću i stoga je sudjelovanje jednog područja u drugom sasvim prirodno, uzročno povezano i opravdano. Današnji način življenja, globalna razmišljanja, odvlači pozornost od bitnoga kao i od kvalitetne koncentracije u čemu umjetnost odnosno glazba nudi rješenja, zajednički jezik, moć koja izaziva razne ideje i slike u našem mozgu, smirenost što su kvalitetni preduvjeti za rješavanje problema. Zamislite organizaciju kao jedan simfonijski orkestar... Uvedite glazbu, srušite prepreke, postavite ciljeve i vizualizirajte ih.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Autor s matičnim brojem:
Goran Sučić, (331643)