Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Master plan razvoja turizma općine Orašje (CROSBI ID 768578)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Boranić Živoder, Snježana ; Čorak, Sanda ; Krešić, Damir ; Kušen, Eduard ; Miličević, Katarina ; Petrović, Zoran Master plan razvoja turizma općine Orašje // Institut za turizam, Zagreb. 2011.

Podaci o odgovornosti

Boranić Živoder, Snježana ; Čorak, Sanda ; Krešić, Damir ; Kušen, Eduard ; Miličević, Katarina ; Petrović, Zoran

hrvatski

Master plan razvoja turizma općine Orašje

U prvom dijelu studiji sagledano je postojeće stanje u općini Orašje u okviru kojeg su analizirani aktualni zakonski propisi, interesne skupine, atrakcijska osnova te trendovi koji su relevantni za ovo područje. Potom je izvedena SWOT matrica u kojoj su dane glavne prednosti, nedostaci, mogućnosti i ograničenja razvoja turizma. Na temelju analize trendova i analize resursa izvedena je vizija razvoja turizma općine Orašje koja se temelji na nalazu hrasta Abonosa, tradiciji lova i ribolova, manifestacijama te samoj lokaciji općine Orašje kao 'ulaza' u Bosnu i Hercegovinu. Na temelju vizije dalje je razrađena strategija razvoja turizma u okviru koje je analizirana konkurentska pozicija, dani su prostorni i ekološki aspekti razvoja, te su izvedeni investicijski plan te modeli upravljanja. Slijede marketinške aktivnosti u okviru koje je razrađen proizvodni portfelj sa opisom turističkih proizvoda koji su relevantni za područje općine Orašje, razrađena su ciljna tržišta i potrošački segmenti te komunikacijske aktivnosti. Zadnji dio studije sadrži konkretne projekti koji su opisani u akcijskom planu. Projekti su grupirani u četiri grupe i to: projekti u funkciji turistifikacije destinacije, organizacija i edukacija, projekti u funkciji razvoja proizvoda te informacije i edukacija. Poglavlje akcijskog plana završava terminskim planom aktivnosti. U prilogu dokumenta dana je razrada ekonomske opravdanosti ulaganja u tipske objekte u funkciji poboljšavanja turističko-ugostiteljske ponude i to za obiteljski i mali hotel i tipično seosko turističko domaćinstvo.

turizam; master plan razvoja turizma; općina Orašje

nije evidentirano

engleski

Tourism development master plan for the Municipality of Orašje

nije evidentirano

tourism; tourism development master plan; municipality Orašje

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija, Demografija