Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj - TOMAS ljeto 2010. (CROSBI ID 768577)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Marušić, Zrinka ; Čorak, Sanda ; Ivandić, Neven ; Sever, Ivan ; Mezak, Višnja ; Petrović Zoran Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj - TOMAS ljeto 2010. // Institut za turizam, Zagreb. 2011.

Podaci o odgovornosti

Marušić, Zrinka ; Čorak, Sanda ; Ivandić, Neven ; Sever, Ivan ; Mezak, Višnja ; Petrović Zoran

hrvatski

Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj - TOMAS ljeto 2010.

Primarno istraživanje TOMAS Ljeto ili pod punim nazivom „Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj jedino je kontinuirano istraživanje različitih aspekata putovanja i boravka turista u hrvatskim primorskim destinacijama koje je u ljeto 2010. godine, Institut za turizam proveo po osmi put. Tijekom četiri ljetna mjeseca, u 85 mjesta na obali i na otocima, uzorkom je bilo obuhvaćeno gotovo 5.000 domaćih i inozemnih gostiju u hotelima, turističkim naseljima, kampovima i privatnom smještaju. U istraživanju se koristi stratificirani slučajni uzorak, a ponderiranje rezultata prema glavnim obilježjima turističke potražnje rezultira reprezentativnim rezultatima istraživanja na razini svih sedam obalnih županija te na razini vrste smještaja i glavnih zemalja porijekla. Sadržaj istraživanja obuhvaća: osnovna obilježja putovanja (pratnja na putovanju, glavni motivi dolaska, izvori informacija korišteni pri odabiru destinacije, učestalost posjeta Hrvatskoj, destinaciji i smještajnom objektu, glavno korišteno prometno sredstvo za dolazak u destinaciju, način organizacije putovanja i rezervacije smještaja te korištenje Interneta za pripremu putovanja), osnovna obilježja boravka u destinaciji (planirani broj noćenja u Hrvatskoj i destinaciji, organizacija prehrane te aktivnosti kojima se gost bavi u destinaciji), izdatke tijekom turističkog putovanja i boravka u destinaciji koji uključuju izdatke za paket aranžman (ukoliko ih je gost imao), izdatke za smještaj i prijevoz izvan paket aranžmana, izdatke za ugostiteljske usluge, kupnju, kulturu, zabavu, sport i rekreaciju, izlete i ostalo te stavove o ponudi koji uključuju utjecaj elemenata ponude na odabir destinacije provođenja ljetnog odmora, stupanj zadovoljstva elementima turističke ponude Hrvatske i destinacije te ocjenu elemenata ponude u odnosu na odabranu konkurentsku destinaciju na Mediteranu. Sociodemografski profil gostiju (spol, dob, školska sprema, zemlja stalnog boravka, veličina mjesta stalnog boravka i mjesečni prihodi kućanstva). Rezultati istraživanja objavljeni su u istoimenoj knjizi u izdanju Instituta za turizam. U knjizi su, osim opisa metoda istraživanja i glavnih rezultata, u tablicama, na hrvatskom i engleskom jeziku, prikazani cjeloviti rezultati istraživanja. Sva obilježja potražnje obuhvaćena TOMAS Ljeto istraživanjem analizirana su prema županiji boravka, zemlji stalnog boravka turista i vrsti smještaja.

turizam; stavovi turista; potrošnja turista; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Attitudes and expenditures of tourists in Croatia - TOMAS summer 2010

nije evidentirano

tourism; attitudes of tourist; expenditures of tourists; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija