Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dom za odgoj djece i mladeži Zadar (Rad s djecom iz disfunkcionalnih obitelji) (CROSBI ID 366523)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vladilo, Vlatka Dom za odgoj djece i mladeži Zadar (Rad s djecom iz disfunkcionalnih obitelji) / Petani, Rozana (mentor); Bašić, Slavica (neposredni voditelj). Zadar, Odjel za pedagogiju, . 2011

Podaci o odgovornosti

Vladilo, Vlatka

Petani, Rozana

Bašić, Slavica

hrvatski

Dom za odgoj djece i mladeži Zadar (Rad s djecom iz disfunkcionalnih obitelji)

Rad se sastoji od 7 dijelova. Nakon uvodnog dijela daje se definicija obitelji te se razmatraju zdrava i poticajna obitelj kao i rizična obitelj. Zatim se govori o zlostavljanju i zanemarivanju djece. Slijedi poglavlje o poremećajima u ponašanju, rizičnim skupinama te o samoj prevenciji poremećaja u ponašanju. U 5. dijelu opisan je Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, nakon čega slijedi prikaz anketnog ispitivanja. Ispitivanjem se htjelo utvrditi kakav je način rada s djecom iz disfunkcionalnih obitelji. U istraživanju su sudjelovali odgajatelji prethodno nvedenog doma za djecu. Također, dat je prikaz 4 studije slučaja djece korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Zadar.

djeca s poremećajima u ponašanju; disfunkcionalnost obitelji; djeca u riziku; Domovi za odgoj djece i mladeži; prevencija poremećaja u ponašanju.

nije evidentirano

engleski

Home for the Care of Children and Youth Zadar (Work with children from dysfunctional families)

nije evidentirano

children with behavioral disorders; family dysfunction; children at risk; Homes for the education of children and adolescents; prevention of behavioral disorders.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

12.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Odjel za pedagogiju

Zadar

Povezanost rada

nije evidentirano