Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Program IPA – Regionalni turistički plan za prekogranično područje Mađarska-Hrvatska (CROSBI ID 768558)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Telišman-Košuta, Neda ; Ivandić, Neven ; Marković, Izidora ; Klarić, Zoran ; Jurić, Ivana Program IPA – Regionalni turistički plan za prekogranično područje Mađarska-Hrvatska // Institut za turizam, Zagreb. 2011.

Podaci o odgovornosti

Telišman-Košuta, Neda ; Ivandić, Neven ; Marković, Izidora ; Klarić, Zoran ; Jurić, Ivana

hrvatski

Program IPA – Regionalni turistički plan za prekogranično područje Mađarska-Hrvatska

Projekt 'Regionalni turistički plan za prekogranično područje Mađarska-Hrvatska' izrađen je u sklopu EU IPA Operativnog programa prekogranične suradnje 2007-2013. Projektom je obuhvaćeno vrlo široko područje od tri mađarske i osam hrvatskih županija u kontakt zoni rijeka Mura, Drava i Dunav. Sadržaj projekta sastoji se od više modula u sklopu kojih su razrađeni 'Cjeloviti razvojni koncept' za cijelo Projektno područje te su za uži pojas od 40 km od navedenih rijeka također izrađeni 'GIS baza turističkih atrakcija i suprastrukture', 'Marketinška strategija' i 'Proizvodni planovi'. U sklopu 'Marketinške strategije', uz analizu postojeće ponude i potražnje izrađeni su subregionalni planovi turističkog razvoja, proizvodni planovi za osam turističkih proizvoda i upute za promocijske aktivnosti, dok su četiri odabrana turistička proizvoda ('cikloturizam i biciklizam', 'aktivnosti na vodi', 'planinarenje i hodanje' i 'konjički turizam') dodatno obrađena u sklopu zasebnih 'Proizvodnih planova'. Koristeći se istom metodologijom na projektu su surađivali mađarski (University of Pannonia, Centre for Regional Studies of HAS) i hrvatski partneri (Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Čakovečka razvojna agencija i Institut za turizam). U sklopu projekta provedeno je više radionica s dionicima na Projektnom području.

Program IPA; turistički plan; prekogranično područje; Mađarska; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

IPA Program - a regional tourism plan for cross-border area of Hungary-Croatia

nije evidentirano

IPA Program; tourism plan; cross-border area; Hungary; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija, Demografija