Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije (CROSBI ID 366455)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Franjčec, Ivica
Cvrtila Fleck, Željka
hrvatski
Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije
U okviru ovog istraživanja ocijenjena je kakvoća hrenovki kao predstavnika obarenih kobasica na tržištu krapinsko zagorske županije. Dobiveni rezultate interpretirani su u smislu odredbi ranijih (NN RH 53/91) i važećih propisa kakvoće kobasica (NN RH 1/2007). U našem istraživanju utvrđena je prosječna količina vode od 58, 36%, masti 27, 75%, ukupna količina bjelančevina 11, 75%, hidroksiprolina 0, 24% te količina pepela od 1, 11%. U cilju ocjene kakvoće proizvoda nužna je provedba kemijskih analiza. Analizom obarenih kobasica utvrđeno je da su u pogledu kemijskog sastava svi ispitani proizvodi hrenovki udovoljavali zahtjevima Pravilnika o proizvodima od mesa (NN RH 1/2007). S obzirom na dobivene rezultate parametara kakvoće te utvrđeni odnos udjela bjelančevina, masti i vode, ovo ispitivanje potvrđuje da su obarene kobasice koje možemo naći na tržištu RH zadovoljavajuće kakvoće.
hrenovke; kemijske analize; kakvoća
nije evidentirano
engleski
Quality of cooked sausages on the Krapina zagorje county market
nije evidentirano
frankfurters; chemical analysis; quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
28.09.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb