Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije (CROSBI ID 366455)

Ocjenski rad | diplomski rad

Franjčec, Ivica Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije / Cvrtila Fleck, Željka (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2011

Podaci o odgovornosti

Franjčec, Ivica

Cvrtila Fleck, Željka

hrvatski

Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije

U okviru ovog istraživanja ocijenjena je kakvoća hrenovki kao predstavnika obarenih kobasica na tržištu krapinsko zagorske županije. Dobiveni rezultate interpretirani su u smislu odredbi ranijih (NN RH 53/91) i važećih propisa kakvoće kobasica (NN RH 1/2007). U našem istraživanju utvrđena je prosječna količina vode od 58, 36%, masti 27, 75%, ukupna količina bjelančevina 11, 75%, hidroksiprolina 0, 24% te količina pepela od 1, 11%. U cilju ocjene kakvoće proizvoda nužna je provedba kemijskih analiza. Analizom obarenih kobasica utvrđeno je da su u pogledu kemijskog sastava svi ispitani proizvodi hrenovki udovoljavali zahtjevima Pravilnika o proizvodima od mesa (NN RH 1/2007). S obzirom na dobivene rezultate parametara kakvoće te utvrđeni odnos udjela bjelančevina, masti i vode, ovo ispitivanje potvrđuje da su obarene kobasice koje možemo naći na tržištu RH zadovoljavajuće kakvoće.

hrenovke; kemijske analize; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Quality of cooked sausages on the Krapina zagorje county market

nije evidentirano

frankfurters; chemical analysis; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

28.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina