Odnost koncentracija nižih masnih kiselina u buragu krava na količinu i sastav mlijeka (CROSBI ID 576248)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Pađen, Lana ; Stepić, Melani ; Mitak, Mario ; Stojević, Zvonko
hrvatski
Odnost koncentracija nižih masnih kiselina u buragu krava na količinu i sastav mlijeka
U radu je istražen utjecaj sastava nižih masnih kiselina u buragu krava holštajnske pasmine na količinu i sastav mlijeka. Buragov sadržaj (n=15) uziman je sondom uz pomoć prilagođene pumpe. Dobiveni sadržaj je odmah nakon uzimanja zamrznut u tekućem dušiku na -20 °C do analize. Količina kao i postotni udjel octene, maslačne i mliječne kiseline određen je titracijskom metodom SOP-2-1-4K17:02. Rezultati količine i sastava mlijeka, uzetih od istih životinja, dobiveni su od Hrvatske poljoprivredne agencije, Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka. Rezultati ukazuju kako sastav i količina nižih masnih kiselina imaju značajan utjecaj na kvalitativne i kvantitativne karakteristike mlijeka.
niže masne kiseline ; burag ; količina i sastav mlijeka ; mliječne krave
nije evidentirano
engleski
The ratio of concentrations of volatile fatty acids in the rumen of dairy cows to the amount and composition of milk
nije evidentirano
volatile fatty acids ; amount and composition of milk ; dairy cows
nije evidentirano
Podaci o prilogu
81-81.
2011.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Book of Abstracts: The International Congress "Veterinary science and profession"
Maltar - Strmečki, Nadica ; Severin, Krešimir ; Slavica, Alen
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
978-953-6062-81-2
Podaci o skupu
Veterinary Science and Profession
poster
03.10.2011-04.10.2011
Zagreb, Hrvatska