Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 529275

Microsoft Exchange Server 2010 : Mogućnosti i načini arhiviranja e-mail poruka


Pilčik, Domagoj
Microsoft Exchange Server 2010 : Mogućnosti i načini arhiviranja e-mail poruka 2011., diplomski rad, Filozofski fakultet, Zagreb


Naslov
Microsoft Exchange Server 2010 : Mogućnosti i načini arhiviranja e-mail poruka
(Microsoft Exchange Server 2010 : Possibilities and ways for e-mail message archiving)

Autori
Pilčik, Domagoj

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Filozofski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.10

Godina
2011

Stranica
38

Mentor
Stančić, Hrvoje

Ključne riječi
Microsoft Exchange; arhiviranje; sukladnost sa zakonom; Personal Archive; Messaging Records Management; Litigation Hold; Journaling; Transport Rules; Multi-Mailbox Search; eDiscovery
(Microsoft Exchange; archiving; compliance; Personal Archive; Messaging Records Management; Litigation Hold; Journaling; Transport Rules; Multi-Mailbox Search; eDiscovery)

Sažetak
Svrha ovog rada je bila napraviti pregled mogućnosti arhiviranja i sukladnosti sa zakonskim odredbama korištenjem ugrađenih alata u Microsoft Exchange Server 2010. U prvom dijelu rada napravljen je povijesni pregled Microsoft Exchange Server-a, dok se drugi dio rada bazira na ugrađenim funkcionalnostima u Exchange Server 2010 koje omogućuje razne načine arhiviranja i sukladnosti sa zakonskim odredbama kao i mogućnostima za pretragu arhiviranih podataka. Zaključak je da unutar Microsoft Exchange Server-a 2010 postoje mehanizmi i alati pomoću kojih je moguće centralizirano izvršiti arhiviranje podataka uz poštivanje svih industrijskih standarda i važećih zakonskih odredbi. Isto tako valja napomenuti da je uz valjane sigurnosne ovlasti moguće vršiti pretragu svih pohranjenih podataka. Bitno je istaknuti da iako trenutno u Hrvatskoj nije zakonski definirano čuvanje podataka sadržanih u elektroničkoj pošti, ulaskom u Europsku Uniju, Hrvatska će se morati prilagoditi zakonima Europske Unije te će administratori e-mail sustava morati prilagoditi sustave za koje su nadležni svim zakonskim odredbama. U tom slučaju jedno od rješenja koje se nudi je i Microsoft Exchange Server 2010.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Informacijske i komunikacijske znanostiPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
130-1301799-1755 - Organizacija, upravljanje i razmjena znanja u elektroničkom obrazovnom okruženju (Jadranka Lasić-Lazić, )

Ustanove
Filozofski fakultet, Zagreb