Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Konstrukcije proizvoda od drva 1 Osnove drvnih konstrukcija (CROSBI ID 741267)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Tkalec, Stjepan ; Prekrat, Silvana Konstrukcije proizvoda od drva 1 Osnove drvnih konstrukcija / Jazbec Branko (ur.). Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Znanje d.d., 2000. 310..

Podaci o odgovornosti

Tkalec, Stjepan ; Prekrat, Silvana

Jazbec Branko

hrvatski

Konstrukcije proizvoda od drva 1 Osnove drvnih konstrukcija

Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja. U poglavlju MJESTO I ZADACI KONSTRUIRANJA obrađeni su mjesto i uloga konstruiranja u poslovnom sustavu, uža granična područja, nacrti konstrukcija, kao i sredstva planiranja, oblikovanja rada i upravljanja. Poglavlje DRVO I DRVNI MATERIJALI odnosi se na tehnička svojstva drva. U njemu se ukratko iznose podaci o građi, tehničkim svojstvima i greškama drva, zatim tehničkim svojstvima drvnih materijala i njihovoj primjeni važnoj za konstrukcije namještaja i opremu objekata. Poglavlje IZRADA TEHNIČKIH CRTEŽA PREMA OSNOVNIM NORMAMA govori općenito o normama u drvnoj struci, izradi tehničkih crteža prema osnovnim normama te prikazivanja predmeta. Najsloženije, peto poglavlje, SUSTAV KONSTRKCIJSKIH OBLIKA SASTAVLJANJA DRVNIH KONSTRUKCIJA, odlikuje se sustavnim pregledom svih konstrukcijskih oblika sastavljanja dijelova vezovima i spojevima U poglavlju su detaljno obrađeni pojedini konstrukcijski oblici sastavljanja dijelova cjelovitog drva – masiva i drvnih ploča: dužinsko, širinsko i debljinsko sastavljanje, oblaganje rubova i uglova, te dvokrako, trokrako, četverokrako i višekrako sastavljanje. U šestom su poglavlju opisani VEZNI ELEMENTI, OKOVI I UKRASI koji se primjenjuju u izradi namještaja i opremi objekata. Sedmo poglavlje obrađuje NAČELA KONSTRUIRANJA prema djelatnostima oblikovanja proizvoda, svojstvima drvnih i nedrvnih materijala, tehnologičnosti i racionalnijoj izradi te prema kvaliteti konstrukcije gotovog proizvoda.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Konstrukcije proizvoda od drva 1 Osnove drvnih konstrukcija

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Znanje d.d.

310

2000.

nije evidentirano

objavljeno

953-195-126-8

Povezanost rada

nije evidentirano