Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekonomika prometa (CROSBI ID 744694)

Urednička knjiga | udžbenik

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Ekonomika prometa / Bukljaš Skočibušić, Mihaela (ur.) Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 2011

Podaci o odgovornosti

Bukljaš Skočibušić, Mihaela ; Radačić, Željko ; Jurčević, Marinko

Bukljaš Skočibušić, Mihaela

hrvatski

Ekonomika prometa

Ekonomika prometa je s ekonomskoga gledišta povezana s tehničkim i tehnološkim disciplinama budući da ona proučava karakteristike prometnog puta i prometnog sredstva te specifičnosti tehnoloških procesa proizvodnje prometnih usluga. To se posebno ističe u usporednoj analizi ekonomičnosti i rentabilnosti prometnih podsustava s ciljem optimizacije ukupnoga prometnog sustava i utvrđivanja njegove optimalne strukture. S tim u vezi, struktura se prometnog sustava za buduća razdoblja treba prilagođavati porastu potražnje za prometnim uslugama, a jednako tako ona mora eliminirati postojeće negativne posljedice i disproporcije razvoja koje su nastale u prijašnjem razdoblju.

ekonomika ; promet ; troškovi

Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu (Klasa 032-01/09-01/67, ur. br. 380-04/38-10-7) udžbeniku Ekonomika prometa odobrava se korištenje naziva sveučilišni udžbenik (Manualia universitatis studiorum Zagrabiensis)

engleski

Economic of Transport

nije evidentirano

economic ; transport ; costs

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

2011.

978-953-243-048-6

308

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport