Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Informiranje i komuniciranje u samoupravnim interesnim zajednicama (CROSBI ID 768517)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Novosel, Pavao ; Popović, Goran Informiranje i komuniciranje u samoupravnim interesnim zajednicama // Informiranje i komuniciranje u samoupravnim interesnim zajednicama. 1982.

Podaci o odgovornosti

Novosel, Pavao ; Popović, Goran

hrvatski

Informiranje i komuniciranje u samoupravnim interesnim zajednicama

Ciljevi istraživanja ovoga rada bili su sagledati osnovne probleme u razvoju samoupravnih odnosa na planu razmjene rada i samoupravnog interesnog organiziranja u zadovoljenju općih i zajedničkih potreba u općini Pešćenica, te pratiti razvoj funkcioniranja i ostvarenja delegatskog sistema u društvenoj praksi. Da bismo dobili odgovore na postavljena pitanja, istraživanje je usmjereno prema temeljnim procesima sistema: ispitali smo komunikacijske tokove, lokalizirali nivoe i subjekte kod kojih dolazi do gubitka prilikom prenošenja informacija. S obzirom da komunikacijski tok podrazumijeva dvosmjernost ispitali smo stupanj obaviještenosti subjekata delegatskog sistema i mogućnost artikulacije njihovih interesa u Skupštini. Ujedno samo analizirali proces delegatskog odlučivanja kroz sljedeće faze: inicijativa za rješavanje probleme, zauzimanje stavova i određivanje smjernica, rasprava, dogovaranje i usavršavanje, donošenje odluka i realizacija.

informiranje; komuniciranje; samoupravne interesne zajednice; komunikacijski tijekovi; delegatsko odlučivanje

nije evidentirano

engleski

Information and Communication in the autonomous communities of interest

nije evidentirano

information; communication; self-governing communities of interest; communication flows; delegate decision-making

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Informiranje i komuniciranje u samoupravnim interesnim zajednicama

1982.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti