Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Virtualna okruženja: Interaktivna 3D grafika i njene primjene (CROSBI ID 744691)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Pandžić, Igor Sunday ; Pejša, Tomislav ; Matković, Krešimir ; Benko, Hrvoje ; Čereković, Aleksandra ; Matijašević, Maja Virtualna okruženja: Interaktivna 3D grafika i njene primjene. Zagreb: Element, 2011. 424..

Podaci o odgovornosti

Pandžić, Igor Sunday ; Pejša, Tomislav ; Matković, Krešimir ; Benko, Hrvoje ; Čereković, Aleksandra ; Matijašević, Maja

hrvatski

Virtualna okruženja: Interaktivna 3D grafika i njene primjene

Virtualna okruženja su predmeti i prostori koje stvaramo kao modele na računalu, a oživljavamo ih 3D računalnom grafikom. Primjene sežu u najrazličitija područja, kao što su igre, TV, dizajn, projektiranje, virtualni prototipovi, obuka, simulacije, vizualizacija podataka, komunikacije, marketing itd. Ova knjiga iscrpno obrađuje osnovne tehnike 3D računalne grafike u stvarnom vremenu, od modeliranja scene do iscrtavanja, grafičkih procesora, ubrzavanja, specijalnih efekata i detekcije presjeka i sudara. U drugom dijelu knjige razmatra se skupina tehnologija koje se nadograđuju na samu računalnu grafiku. To su virtualna i proširena stvarnost, virtualni ljudi, umrežena virtualna okruženja i vizualizacija. Zasebno poglavlje predstavlja napredne tehnologije interakcije u virtualnim okruženjima. Razmatra se i čitav niz postojećih i mogućih budućih primjena predstavljenih tehnologija s mnoštvom primjera, s namjerom da se čitatelje potakne na razmišljanje o mogućnostima koje ove tehnologije otvaraju. Kao sveučilišni udžbenik, ova je knjiga prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te srodnih fakulteta. Istovremeno, knjiga će pristupačnim stilom i mnoštvom ilustracija i drugim zainteresiranim čitateljima pružiti izvrstan uvod u fascinantno područje virtualnih okruženja. Knjiga okuplja skupinu autora s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Pandžić, Čereković, Matijašević), istraživačkog centra VRVis u Beču (Matković), Microsoft Researcha (Benko) te Sveučilišta Wisconsin-Madison u Sjedinjenim Američkim Državama (Pejša), koji svoje dugogodišnje iskustvo u područjima bavljenja ove knjige ugrađuju u njen sadržaj.

virtualna okruženja; 3D grafika

1. izd.

engleski

Virtual environments: Interactive 3D graphics and applications

nije evidentirano

virtual environments; 3D graphics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Element

424

2011.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-197-606-0

Povezanost rada

Računarstvo