Kampilobakter u hrani (CROSBI ID 574830)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Humski, Andrea
hrvatski
Kampilobakter u hrani
U radu su prikazana osnovna morfološka svojstva, uzgojne osobine, rezervoari, te zoonotski karakter termotolerantnih vrsta iz roda Campylobacter. Uz prikaz značaja ove bolesti kao zoonoze, te hrane životinjskog podrijetla kao glavnog izvora bolesti za čovjeka, iznesene su i mjere nadzora i kontrole koje se provode u RH uz prikaz preliminarnih rezultata jednogodišnje studije.
kampilobakter; hrana
nije evidentirano
engleski
Campylobacter in food
nije evidentirano
campylobacter; food
nije evidentirano
Podaci o prilogu
35-38.
2011.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Uzročnici bolesti koji se prenose hranom i vodom
Mlinarić-Galinović, Gordana ; Capak, Krunoslav ; Ljubin-Sternak, Sunčanica ; Sviben, Mario
Zagreb: Medicinska naklada
Podaci o skupu
Poslijediplomski tečaj I. kategorije, Uzročnici bolesti koji se prenose hranom i vodom
pozvano predavanje
10.03.2011-11.03.2011
Zagreb, Hrvatska