Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Korištenje skladišta podataka za elektronicko poslovanje (CROSBI ID 365581)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lažegić, Igor Korištenje skladišta podataka za elektronicko poslovanje / Skočir, Zoran (mentor); Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva, . 2011

Podaci o odgovornosti

Lažegić, Igor

Skočir, Zoran

hrvatski

Korištenje skladišta podataka za elektronicko poslovanje

Elektronicko poslovanje oblik je organizacije poslovanja koji obuhvaca poslovne transakcije i razmjenu informacija što se izvode upotrebom informacijske i komunikacijske tehnologije u tvrtkama, između tvrtki i njihovih kupaca ili između tvrtki i javne administracije. E-racun je najraširenija elektronicka isprava u svijetu. Iako pokriva samo jedan segment u cjelokupnom dobavnom lancu, e-racun ima središnju ulogu u razvitku elektronickog poslovanja. S druge strane, skladište podataka je tematski orijentiran, integriran, vremenski razlicit te uvjetno receno postojan skup podataka koji služi kao potpora u procesu odlucivanja. U sklopu ovog diplomskog rada razvijeno je skladište podataka kao funkcionalno proširenje pilotskog projekta sustava za razmjenu e-racuna kako bi se pokazalo da u navedenom sustavu postoje poslovni procesi pogodni za pracenje i analiziranje putem postupaka skladištenja podataka i poslovne inteligencije.

skladište podataka; e-racun; elektronicno poslovanje; XML; XSLT; ETL; dimenzijska tablica; cinjenicna tablica; Microsoft SQL Server 2008 R2.

nije evidentirano

engleski

Using Data Warehouse for e-Business

nije evidentirano

data warehouse; e-invoice; electronic business; XML; XSLT; ETL; dimension table; fact table; Microsoft SQL Server 2008 R2.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

10.06.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Zagreb

Povezanost rada

Elektrotehnika