Utjecaj djelomične defolijacije na koncentraciju polifenola u vinima Graševine, Traminca i Manzonija bijelog (Vitis vinifera L.) (CROSBI ID 574746)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Osrečak, Mirela ; Kozina, Bernard ; Maslov, Luna ; Karoglan, Marko
hrvatski
Utjecaj djelomične defolijacije na koncentraciju polifenola u vinima Graševine, Traminca i Manzonija bijelog (Vitis vinifera L.)
Poznato je da su grožđe i vino crnih kultivara vinove loze bogati različitim polifenolnim spojevima. U prethodnim je istraživanjima dokazano da ampelotehnički zahvati značajno utječu na fenolni sastav grožđa i vina kod crnih sorti vinove loze, međutim, kod bijelih sorti to je područje još uvijek slabo istraženo. Predmet ovog istraživanja je utjecaj djelomične defolijacije, kao uobičajenog ampelotehničkog zahvata u suvremenom vinogradarstvu, na sadržaj ukupnih polifenolnih spojeva u vinima kultivara Graševina, Traminac i Manzoni bijeli (Vitis vinifera L.) u 2008. godini. Djelomična defolijacija utjecala je na viši sadržaj ukupnih fenola kod Traminca i Manzonija bijelog, dok na Graševinu nije imala utjecaja.
bijeli kultivari; djelomična defolijacija; polifenoli
nije evidentirano
engleski
Influence of partial defoliation on polyphenol content of Graševina, Traminac and Manzoni bijeli wines (Vitis vinifera L.)
nije evidentirano
partial defoliation; polyphenols; white cultivars
nije evidentirano
Podaci o prilogu
972-975.
2011.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Milan Pospišil
Zagreb: Regata d.o.o. Zagreb
978-953-6135-90-5
Podaci o skupu
46 hrvatski i 6 međunarodni simpozij agronoma
predavanje
14.02.2011-18.02.2011
Opatija, Hrvatska