Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani (CROSBI ID 25486)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Karadjole, Ivo ; Hadžiosmanović, Mirza Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.). Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 53-66

Podaci o odgovornosti

Karadjole, Ivo ; Hadžiosmanović, Mirza

hrvatski

Značenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani

Suvremeni trendovi pokazuju da će i u sljedećem stoljeću više od 80 posto svjetske populacije živjeti u nerazvijenim zemljama, a to će uzrokovati još veću nestašicu hrane.Zbog nutricionističkih vrijednosti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla glavni su izvor opskrbe stanovništva bjelančevinama.To se posebno odnosi na njihovu veliku biološku vrijednost, a nadasve na aminokiselinski sastav.Temeljni i najsloženiji problem svjetske zajednice i nadalje ostaje rješavanje nedostatne hrane pučanstva u nerazvijenim zemljama svijeta.Meso i druge namirnice životinjskog podrijetla bit će glavni izvor u opskrbi stanovništva kvalitetnim bjelančevinama.

meso, bjelančevine, aminokiseline, prehrana stanovništva

nije evidentirano

engleski

Importance of meat and meat proteins in nutrition

nije evidentirano

meat, proteins, aminoacids, population nutrition

nije evidentirano

Podaci o prilogu

53-66.

objavljeno

Podaci o knjizi

Proteini u prehrani i dijetetici

Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado

Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske

1999.

953-96682-8-X

Povezanost rada

Šumarstvo