Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 522009

Osnove učenja preskoka u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture


Živčić Marković, Kamenka; Stibilj – Batinić, Tatjana; Badić, Aida
Osnove učenja preskoka u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture // Zbornik radova 19. Ljetne škole kineziologa RHrvatske / Findak, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski kineziološki savez, 2010. str. (598)-(603) (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Osnove učenja preskoka u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture
(The basics of learning vault in teaching physical education)

Autori
Živčić Marković, Kamenka ; Stibilj – Batinić, Tatjana ; Badić, Aida

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 19. Ljetne škole kineziologa RHrvatske / Findak, Vladimir - Zagreb : Hrvatski kineziološki savez, 2010, (598)-(603)

ISBN
953-95082-6-6

Skup
19. Ljetna škola kineziologa RHrvatske

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 22-26.06.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Sportska gimnastika; preskok; tjelesna i zdravstvena kultura
(Artistic gymnastics; vault; physical education)

Sažetak
Jednom kad ih dobro savladaju preskoci su učenicima najdraži dio gimnastike. Osjećaj njihovog postignuća vidi se na njihovom licu, a osjećaj straha i nelagode zamjenjeni su ponosom i osjećajem da mogu nešto što ni mislili nisu da će uspjeti. Zato je bitno da profesor bude dobro educiran, da već kao student kroz nastavu na fakultetu i angažiran pristup podučavanja doživi vrijednost gimnastičkog sporta kojeg kasnije zna implementirati u područje svog rada, da postoje stručna usavršavanja iz metodike sportske gimnastike, da postoje materijalni uvjeti u školama i zainteresiranost lokalne zajednice za ulaganja u tom smjeru. Sportska gimnastika kroz dobro vođenu nastavu, kvalitetnog stručnjaka koji zna primijeniti sadržaje u svrhu ciljeva obrazovanja može odlično upotpuniti rast i razvoj od naranije dobi kroz cijelo školovanje. Osim motoričkih sposobnosti, u rukama pravog stručnjaka sportska gimnastika postaje odličan alat za razvitak niza poželjnih osobina djece kao što su ustrajnost, odvažnost, sposobnost koncentracije, samoučinkovitost (vjera u vlastite sposobnosti postizanja zadanih razina izvedbe) pa je svakako zastupljenost gimnastičkih sadržaja u programiranju nastave TZK izazov svakom kolegi u današnjim uvjetima rada koje mnogi nadoknađuju svojim velikim znanjem i entuzijazmom. Želja nam je da vas ovakvim radovima podsjetimo na ljepotu gimnastike koju ćete prenijeti naraštajima koji dolaze.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Kineziološki fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Kamenka Živčić-Marković, (126421)