Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ENZIMATSKO ODREĐIVANJE GLIKOLITIČKOG POTENCIJALA – POUZDANA METODA ZA PREDVIĐANJE KVALITETE MESA (CROSBI ID 173224)

Prilog u časopisu | stručni rad

Senka Majić, Rosemary Vuković, Anamarija Šter, Elizabeta Has-Schön ENZIMATSKO ODREĐIVANJE GLIKOLITIČKOG POTENCIJALA – POUZDANA METODA ZA PREDVIĐANJE KVALITETE MESA // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 52 (2010), 6; 353-358

Podaci o odgovornosti

Senka Majić, Rosemary Vuković, Anamarija Šter, Elizabeta Has-Schön

hrvatski

ENZIMATSKO ODREĐIVANJE GLIKOLITIČKOG POTENCIJALA – POUZDANA METODA ZA PREDVIĐANJE KVALITETE MESA

Prelaz mišića u meso složen je biokemijski proces ovisan o različitim parametrima. Kako bi se proizvelo što kvalitetnije meso privlačno kupcima, potrebno je poznavati biokemijske promjene koje se događaju u mišićnom tkivu ante mortem, odnosno post mortem. Izraz glikolitički potencijal označava potencijal pojedinog mišića za stvaranje laktata. Laktat i glikogen (potencijalni izvor dodatnog laktata) u mišićnom tkivu mogu se precizno izmjeriti enzimskim metodama. U ovome radu je sažeto opisana enzimatska metoda za određivanje glikolitičkog potencijala.

glikolitički potencijal; kvaliteta mesa; glukoza; laktat

nije evidentirano

engleski

ENZYMATIC ASSAY FOR GLYCOLITIC POTENTIAL DETERMINATION – A RELIABLE METHOD FOR MEAT QUALITY PREDICTION

nije evidentirano

glycolytic potential; meat quality; glucose; lactate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52 (6)

2010.

353-358

objavljeno

0023-4850

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Biologija

Poveznice