Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice (CROSBI ID 365385)

Ocjenski rad | diplomski rad

Agić, Petar Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice / Katalinić, Višnja (mentor); Generalić, Ivana (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2011

Podaci o odgovornosti

Agić, Petar

Katalinić, Višnja

Generalić, Ivana

hrvatski

Utjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice

Zadatak ovog diplomskog rada bio je odrediti fenolni profil i antioksidacijska svojstva sortnih maslinovih ulja oblice uzetih sa tri različite lokacije u Srednjoj Dalmaciji (Zadar, Šolta, Biograd). Analiza fenolnog sastava, sortnih maslinovih ulja oblice, sastojala se u određivanju sadržaja udjela ukupnih fenola, flavonoida i neflavonoida, dok su antioksidacijska svojstva istražena korištenjem triju metoda: - određivanjem redukcijske snage ekstrakata metodom Ferric reducing/Antioxidant power (FRAP), -određivanjem sposobnosti hvatanja radikala primjenom slobodnog radikala 2, 2-difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH), -određivanjem učinkovitosti u sprječavanju oksidacije linoleinske kiseline β-karoten metodom

maslinovo ulje; oblica; fenoli; antioksidacijska svojstva

nije evidentirano

engleski

Antioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics: Influence of the location

nije evidentirano

olive oil; Oblica; phenolics; antioxidant properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

12.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija