Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 517370

Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha


Krička, Tajana; Mužic, Stjepan; Voća, Neven; Janječić, Zlatko; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Brlek, Tea; Bilandžija, Nikola; Bedeković, Dalibor; Ćurić, Duška et al.
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha // XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2011. str. 39-41 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


Naslov
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha
(Nutritional and technological utilization of old bread)

Autori
Krička, Tajana ; Mužic, Stjepan ; Voća, Neven ; Janječić, Zlatko ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Brlek, Tea ; Bilandžija, Nikola ; Bedeković, Dalibor ; Ćurić, Duška ; Galić, Kata ; Novotni, Dubravka ; Mas, Nora ; Horvat, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva d.o.o., 2011, 39-41

Skup
XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 08-10. 06. 2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Stari kruh; termička obrada; prirast pilića
(Old bread; thermal treatment; chicken body weight)

Sažetak
Cilj projekta je bio da se kukuruz ili pšenica u standardnim recepturama smjese hrane za životinje u određenoj količini zamijene termički tretiranim starim kruhom. Naime, utvrđeno je da se peletiranjem ili ekstrudiranjem starog kruha dobiva visoko vrijedna komponenta u hranidbi životinja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)

Napomena
Ovaj rad je prezentacija zajedničkog projekta Agronomskog, Veterinarskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu istoimenog naslova.