Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 517370

Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha


Krička, Tajana; Mužic, Stjepan; Voća, Neven; Janječić, Zlatko; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Brlek, Tea; Bilandžija, Nikola; Bedeković, Dalibor; Ćurić, Duška et al.
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha // XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2011. str. 39-41 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 517370 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha
(Nutritional and technological utilization of old bread)

Autori
Krička, Tajana ; Mužic, Stjepan ; Voća, Neven ; Janječić, Zlatko ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Brlek, Tea ; Bilandžija, Nikola ; Bedeković, Dalibor ; Ćurić, Duška ; Galić, Kata ; Novotni, Dubravka ; Mas, Nora ; Horvat, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva d.o.o., 2011, 39-41

Skup
XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 08-10. 06. 2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Stari kruh; termička obrada; prirast pilića
(Old bread; thermal treatment; chicken body weight)

Sažetak
Cilj projekta je bio da se kukuruz ili pšenica u standardnim recepturama smjese hrane za životinje u određenoj količini zamijene termički tretiranim starim kruhom. Naime, utvrđeno je da se peletiranjem ili ekstrudiranjem starog kruha dobiva visoko vrijedna komponenta u hranidbi životinja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)

Napomena
Ovaj rad je prezentacija zajedničkog projekta Agronomskog, Veterinarskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu istoimenog naslova.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Krička, Tajana; Mužic, Stjepan; Voća, Neven; Janječić, Zlatko; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Brlek, Tea; Bilandžija, Nikola; Bedeković, Dalibor; Ćurić, Duška et al.
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha // XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2011. str. 39-41 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Krička, T., Mužic, S., Voća, N., Janječić, Z., Jurišić, V., Matin, A., Brlek, T., Bilandžija, N., Bedeković, D. & Ćurić, D. (2011) Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha. U: Lulić, S. (ur.)XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka.
@article{article, author = {Kri\v{c}ka, Tajana and Mu\v{z}ic, Stjepan and Vo\'{c}a, Neven and Janje\v{c}i\'{c}, Zlatko and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Matin, Ana and Brlek, Tea and Biland\v{z}ija, Nikola and Bedekovi\'{c}, Dalibor and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Gali\'{c}, Kata and Novotni, Dubravka and Mas, Nora and Horvat, \v{Z}eljko}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2011}, pages = {39-41}, keywords = {Stari kruh, termi\v{c}ka obrada, prirast pili\'{c}a}, title = {Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha}, keyword = {Stari kruh, termi\v{c}ka obrada, prirast pili\'{c}a}, publisher = {Krmiva d.o.o.}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kri\v{c}ka, Tajana and Mu\v{z}ic, Stjepan and Vo\'{c}a, Neven and Janje\v{c}i\'{c}, Zlatko and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Matin, Ana and Brlek, Tea and Biland\v{z}ija, Nikola and Bedekovi\'{c}, Dalibor and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Gali\'{c}, Kata and Novotni, Dubravka and Mas, Nora and Horvat, \v{Z}eljko}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2011}, pages = {39-41}, keywords = {Old bread, thermal treatment, chicken body weight}, title = {Nutritional and technological utilization of old bread}, keyword = {Old bread, thermal treatment, chicken body weight}, publisher = {Krmiva d.o.o.}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font