Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zbijenost tala na PP Orahovica (CROSBI ID 768174)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kisić, Ivica ; Sajko, Krunoslav Zbijenost tala na PP Orahovica // Zavod za opću proizvodnju bilja Agronomski fakultet. 2011.

Podaci o odgovornosti

Kisić, Ivica ; Sajko, Krunoslav

hrvatski

Zbijenost tala na PP Orahovica

U cilju utvrđivanja otpora tla na istraživanim tlima PP Orahovica provedena su preliminarna istraživanja. Mjerenje otpora tla na RJ Krivaja i RJ Čačinci provedeno je 19 i 20. svibnja dok je na RJ Zdenci i RJ Gutmanovci otpor tla mjeren 30 i 31. svibnja. Tijekom istraživanja praćena je dinamika antropogenog zbijanja tla mjerenjem otpora do dubine od 80 cm (na svaki centimetar), penetrometrom Eijkelkamp Penetrologger. Kod svakog mjerenja otpora istovremeno određivao se do dubine od 40 cm i trenutni sadržaj vlage u tlu mjeračem Theta probe Eijkelkamp. Otpori tla koji su prikazani u tablicama čine prosječnu vrijednost od 25 pojedinačnih mjerenja koja su napravljena u krugu oko mjesta gdje je otvorena pedološka prikopka u kojoj je mjerena vlaga tla. Vrijednosti vlage tla prikazane u tablicama predstavljaju četiri prosječne vrijednosti vlage.

zbijenost tla; vlaga;

nije evidentirano

engleski

Zbijenost tala na PP Orahovica

nije evidentirano

zbijenost tla; vlaga;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zavod za opću proizvodnju bilja Agronomski fakultet

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)