Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat o rezervama mineralnih sirovina za proizvodnju cementa na eksploatacijskom polju „Sv. Juraj–Sv. Kajo“ (CROSBI ID 768093)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Lukšić, Boris ; Pencinger, Vili ; Ožanić, Madlena ; Crnogaj, Stjepan ; Dedić, Željko ; Jurić, Anka Elaborat o rezervama mineralnih sirovina za proizvodnju cementa na eksploatacijskom polju „Sv. Juraj–Sv. Kajo“ // Arhiv Hrvatskog geološkog instituta. 2009.

Podaci o odgovornosti

Lukšić, Boris ; Pencinger, Vili ; Ožanić, Madlena ; Crnogaj, Stjepan ; Dedić, Željko ; Jurić, Anka

hrvatski

Elaborat o rezervama mineralnih sirovina za proizvodnju cementa na eksploatacijskom polju „Sv. Juraj–Sv. Kajo“

Elaborat o rezervama mineralnih sirovina za proizvodnju cementa na eksploatacijskom polju „Sv. Juraj–Sv. Kajo“ izrađen je prema Pravilniku o prikupljanju podataka, načinu evidentiranja i utvrđivanja rezervi mineralnih sirovina, te o izradi bilance tih rezervi (Narodne novine, br. 48/92, 60/92). Proračun rezervi izrađen je metodom paralelnih presjeka, a izračunate su rezerve A, B, C1 i C2 kategorije. Na osnovi navedenog Pravilnika, a s obzirom na prilike u ležištu, ležište mineralnih sirovina za proizvodnju cementa na eksploatacijskom polju „Sv. Juraj–Sv. Kajo“ svrstano je u prvu skupinu i prvu podskupinu sirovine za proizvodnju cementa. Utvrđene su bilančne rezerve A, B i C1 i potencijalne rezerve C2 kategorije. Bilančne rezerve su umanjene za eksploatacijske gubitke od 1% da bi se dobile eksploatacijske rezerve.

mineralnih sirovina za proizvodnju cementa ; fliš ; rezerve

nije evidentirano

engleski

Survey of exploatabile reserves of raw materials for cement industry in exploitation site „Sv. Juraj–Sv. Kajo“

nije evidentirano

raw materials for cement ; flysch ; reserve

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Arhiv Hrvatskog geološkog instituta

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija