Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE (CROSBI ID 573248)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Srečec, Vesna KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE // Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete" / Babić, Tihomir ; Gaži Pavelić, Katarina ; Belošević, Dragutin (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2011

Podaci o odgovornosti

Srečec, Vesna

hrvatski

KARAKTERISTIKE UNUTARNJIH I VANJSKIH ČIMBENIKA ORGANIZACIJE I NJIHOVOG UTJECAJA NA DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE

Poznato je da va.nost organizacijske strukture nije samo u osiguranju efikasnosti proizvodnje u uvjetima globalne konkurencije ve. i u ostvarenju misije i o.ekivanja svih dionika u svakoj kompaniji (kupaca, dioni.ara, menad.menta, zaposlenika, dobavlja.a itd.). Cilj ovih istra.ivanja je istra.iti karakteristike unutarnjih i vanjskih .imbenika organizacije i utvrditi njihov utjecaj na dizajniranje organizacijske strukture u nekim Hrvatskim prehrambenim kompanijama. Istra.ivanja su provedena pismenom anonimnom anketom na uzorku od 45 ispitanika zaposlenih u sedam Hrvatskih prehrambenih kompanija. Sve istra.ivane kompanije imaju sustave upravljanja i certifikate (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, OHSAS 18001, HACCP, IFS, BRC). Statisti.ka analiza prikupljenih podataka provedena je t-testom za nezavisne uzorke i linearnim korelacijskim matricama. Prema rezultatima ovih istra.ivanja funkcionalni model organizacije jo. uvijek je naj.e..e zastupljen u malim, srednjim, pa .ak i u nekim velikim poduze.ima. U komapnijama s vi.e od 1000 zaposlenika funkcionalni model organizacije zamjenjuje divizijska i hibridna organizacijska struktura. Unutarnji .imbenici organizacije imaju signifikantno ve.i utjecaj na dizajniranje organizacijske strukture u usporedbi s vanjskim, i to, usprkos recesiji (Diff. unutar. vs. vanj. = 6, 4 ; p = 0, 004 ¨ p<0, 001).

organizacijska struktura; prehrambena industrija; organizacijski faktori; sustav upravljanja kvalitetom; kriza

nije evidentirano

engleski

CHARACTERISTICS OF INTRINSIC AND EXTRINSIC ORGANIZATIONAL FACTORS AND THEIR INFLUENCE ON THE DESIGNING OF ORGANIZATIONAL STRUCTURE

nije evidentirano

organizational structure; food industry; organizational factors; quality management system; crisis

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2011.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 11. Hrvatske konferencije o kvaliteti i 2. znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu: "Inovativna primjena kvalitete"

Babić, Tihomir ; Gaži Pavelić, Katarina ; Belošević, Dragutin

Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK)

1334-7853

Podaci o skupu

11. hrvatska konferencija o kvaliteti i 2. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu 'Inovativna primjena kvalitete'

predavanje

12.05.2011-14.05.2011

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija