Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Roditelji kao informalno okruženje djetetovog učenja (CROSBI ID 572943)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Rogić, Ana Marija Roditelji kao informalno okruženje djetetovog učenja // Pedagoško-andragoški dnevi 2011.: Udejanjanje načela individualizacije v vzgojno-izobraževalni praksi: ali smo na pravi poti? / Skubic Ermenc, Klara (ur.). Ljubljana: Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, 2011. str. 131-134

Podaci o odgovornosti

Rogić, Ana Marija

hrvatski

Roditelji kao informalno okruženje djetetovog učenja

Sve više se prepoznaje vrijednost kakvu ima informalno učenje na svim područjima čovjekovog života, a koje se odvija neovisno o mjestu i vremenu. Prvo takvo okruženje u kojem dijete informalno uči od rođenja je ono obiteljsko. Primjer utjecaja roditelja na dijete daje studija Schmidt-Wenzel (2008). Pritom treba uzeti u obzir da je i sama obitelj dio određenog društvenog kruga i njegovih suvremenih zbivanja. Stoga je potrebno da roditelji preispituju svoju ulogu u djetetovoj kulturi učenju.

informalno učenje; obitelj; dijete

Skup je organiziran u obliku e-konferencije.

engleski

Parents as informal environment of child's learning

nije evidentirano

informal learning; family; child

nije evidentirano

Podaci o prilogu

131-134.

2011.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Pedagoško-andragoški dnevi 2011.: Udejanjanje načela individualizacije v vzgojno-izobraževalni praksi: ali smo na pravi poti?

Skubic Ermenc, Klara

Ljubljana: Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

978-961-237-412-9

Podaci o skupu

Pedagoško-andragoški dnevi 2011.: Udejanjanje načela individualizacije v vzgojno-izobraževalni praksi: ali smo na pravi poti?

ostalo

27.01.2011-17.02.2011

Ljubljana, Slovenija

Povezanost rada

Pedagogija