Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Na razmeđu djetinjstva i zrelosti. O naučnicima- šegrtima u kasnosrednjovjekovnim istočnojadranskim komunama (CROSBI ID 43377)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Ladić, Zoran Na razmeđu djetinjstva i zrelosti. O naučnicima- šegrtima u kasnosrednjovjekovnim istočnojadranskim komunama // 4. istarski povijesni biennale. Filii, Filiae...: Položaj i uloga djece na jadranskom prostoru, Zbornik Radova, svezak 4. / Mogorović Crljenko, Marija (ur.). Poreč: Zavičajni muzej Poreštine ; Državni arhiv u Pazinu, 2011. str. 69-96

Podaci o odgovornosti

Ladić, Zoran

hrvatski

Na razmeđu djetinjstva i zrelosti. O naučnicima- šegrtima u kasnosrednjovjekovnim istočnojadranskim komunama

Na temelju analize objavljenih i neobjavljenih vrela, prije svega ugovora o naukovanju i komunalnih statuta, autor razmatra problematiku dobi dječaka koji su u kasnosrednjovjekovnom Dubrovniku, Šibeniku, Rabu i Poreču primani na šegrtovanje kod lokalnih majstora. Donosi i pregled promišljanja životnog ciklusa čovjeka od pojedinih antičkih i srednjovjekovnih mislioca.

istočni Jadran, komune, kasni srednji vijek, naučnici, djetinjstvo

nije evidentirano

engleski

On the Edge between Childhood and Maturity. Apprentices in the Late Medieval East Adriatic Communes

nije evidentirano

East Adriatic, communes, the Late Middle Ages, apprentices, childhood

nije evidentirano

Podaci o prilogu

69-96.

objavljeno

Podaci o knjizi

4. istarski povijesni biennale. Filii, Filiae...: Položaj i uloga djece na jadranskom prostoru, Zbornik Radova, svezak 4.

Mogorović Crljenko, Marija

Poreč: Zavičajni muzej Poreštine ; Državni arhiv u Pazinu

2011.

978-953-55355-4-6

Povezanost rada

Povijest