Govedarstvo u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 332054)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Daud, Josip
Karadjole, Ivo
hrvatski
Govedarstvo u Europskoj uniji i u Republici Hrvatskoj
U radu smo razmotrili proizvodnju u svijetu, u EU i R.Hrvatskoj. U EU je trend smanjenja broja krava muzara, proizvodnje i potrošnje kravljeg mlijeka i mesa, te povećanje proizvodnje mlijeka po kravi muzari. Europska unija ima značajno veću proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, te goveđeg mesa od postojeće potrošnje. U R. Hrvatskoj ukupan broj goveda i krava te proizvodnja mlijeka i goveđeg mesa je drastično smanjena nakon Domovinskog rata i u poratnim godinama. Proizvodnja mlijeka podmiruje oko 50 posto potreba stanovništva, a proizvodnja mesa oko 30 posto.
govedarska proizvodnja; Europska unija; kravlje mlijeko; goveđe meso
nije evidentirano
engleski
Cattle production in Eurpean Union and Republic of Croatia
nije evidentirano
cattle production; European Union; milk beef meat
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
17.06.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb