Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zaštita transformatora od malih životinja u TS Jarun (CROSBI ID 751303)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav Zaštita transformatora od malih životinja u TS Jarun // Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5828. 2000.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav

hrvatski

Zaštita transformatora od malih životinja u TS Jarun

U važnoj zagrebačkoj gradskoj transformatorskoj stanici u JARUNU kune zlatice su izazvale nekoliko ispada transformatora zbog kratkih spojeva na tercijaru. Na dva od tri regulacijska transformatora 60 MVA, 110ą10x1,5% /33/10,5 kV tercijar se tereti i kune po nezaštićenim sabirnicama tercijara dolaze na transformatore osobito zimi, bilo da se griju ili love ptice koje se griju na transformatorima. U elaboratu je snimak stanja u stanici, projektno rješenje zaštite i fotografije stanice s izvedenom zaštitom. U TS Jarun prvi put je primijenjena nova zaštita provodnih izolatora s povećanom kliznom stazom od materijala koji je samogasiv i otporan na ultravioletno zračenje.

transformator; zaštita; male životinje

nije evidentirano

engleski

Wildlife Protection in Jarun Substation

nije evidentirano

transformer; protection; wildlife

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5828

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika