Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Uloga polimernih materijala u suvremenom društvu (CROSBI ID 767875)

Druge vrste radova | popularni rad

Stipanelov Vrandečić, Nataša Uloga polimernih materijala u suvremenom društvu // Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, stručni seminar. 2011.

Podaci o odgovornosti

Stipanelov Vrandečić, Nataša

hrvatski

Uloga polimernih materijala u suvremenom društvu

Jedva da je prošlo stotinjak godina otkada su prvi plastični predmeti počeli ulaziti u svakodnevni život modernog čovjeka, a danas je plastika je toliko ušla u naš svakodnevni život da uglavnom nismo svjesni koliko je predmeta kojima smo okruženi ili se njima služimo izrađeno od plastike. Postajemo ih svjesni tek kad nam više ne trebaju i postaju otpad. A tada su problem jer se plastika u okolišu razgrađuje jako dugo. Doživljavamo plastiku kroz prizore stabala "ukrašenih" polietilenskim vrećicama u blizini deponija smeća ili "otoka" plastičnih boca koje plutaju morima i rijekama. Zaključimo da je plastika zlo koje uništava našu planetu. Ali je li to baš tako? Moramo se zapitati je li naš način života moguć bez plastike i da li okoliš zagađuje plastika ili čovjek.

polimerni materijali ; ekologija ; ambalažni otpad

nije evidentirano

engleski

Plastic materials in the modern society

nije evidentirano

polimeric materials ; ecology ; packaging waste

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, stručni seminar

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo