Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 510305

Projektiranje prometne infrastrukture


Projektiranje prometne infrastrukture, Zagreb: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice, 2011 (monografija)


Naslov
Projektiranje prometne infrastrukture
(Design of transport infrastructure)

Urednik/ci
Lakušić, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice

Grad
Zagreb

Godina
2011

Stranica
566

ISBN
978-953-6272-40-2

Ključne riječi
ceste; željeznice; projektiranje; prometno planiranje; propisi za projektiranje
(roads; railways; design; traffic planning; design reulations)

Sažetak
Knjiga ima dvadeset jedno poglavlje, a može se podijeliti u pet tematskih cjelina. U prvom dijelu obrađuju se teme vezane za nova tehnička rješenja, inovacije i proizvode koji su primjenjivi u projektima cesta i željeznica. U drugom dijelu obrađene su teme iz područja zaštite okoliša s težištem na problematici zaštite od buke i sigurnosti u prometu. Treći dio knjige, koji je tematski najviše zastupljen, odnosi se na teme iz projektiranja cesta i željeznica, kako cjelovite trase tako i pojedinih građevina te specifičnih konstrukcijskih elemenata na prometnicama. Razmatraju se i mogućnosti osiguranja sredstava iz EU fondova za potrebe realizacije pojedinih infrastrukturnih projekata. Na primjerima konkretnih projekata koji su u fazi izvođenja prikazana je problematika tijekom njihova projektiranja i kasnije tijekom izvođenja. U četvrtom se dijelu razmatraju teme iz područja prometnih analiza koje su nužne za potrebe planiranja i projektiranja prometnica, pri čemu su navedeni i konkretni primjeri iz prakse. U petom dijelu razmatraju se teme vezane za propise i pravilnike iz područja cesta te dijelom iz područja željeznica, upozorava se na određene manjkavosti te se postojeći pravilnici uspoređuju sa sličnima iz pojedenih zemalja EU.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
GrađevinarstvoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
082-0000000-2185 - Buka i vibracije na tramvajskim i željezničkim kolosijecima (Stjepan Lakušić, )

Ustanove
Građevinski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Lakušić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Projektiranje prometne infrastrukture, Zagreb: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice, 2011 (monografija)
Lakušić, S. (ur.) (2011) Projektiranje prometne infrastrukture. Zagreb, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice.
@book{book, editor = {Laku\v{s}i\'{c}, S.}, year = {2011}, pages = {566}, keywords = {roads, railways, design, traffic planning, design reulations}, isbn = {978-953-6272-40-2}, title = {Design of transport infrastructure}, keyword = {roads, railways, design, traffic planning, design reulations}, publisher = {Gra\djevinski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu, Zavod za prometnice}, publisherplace = {Zagreb} }