Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Tumbri i TS Ivanić Grad (CROSBI ID 751292)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Tumbri i TS Ivanić Grad // Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5830. 2000.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav

hrvatski

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Tumbri i TS Ivanić Grad

Na osnovi snimke stanja u transformatorskim stanicama u TUMBRIMA i u IVANIĆ GRADU izrađen je prijedlog zaštite transformatora od malih životinja. u Tumbrima je u 1999. godini par mačaka izazvao kratki spoj na transformatoru za vlastitu potrošnju priključenom na tercijar transformatora 300 MVA. Direktna šteta iznosila je više od 2 milijuna kuna. Odmah nakon popravka transformatora zaštićeno je postrojenje transformatora za vlastitu potrošnju tada postojećim elementima razvijenim za napone do 12 kV. U međuvremenu su razvijeni zaštitni elementi za napon do 38 kV pa postojeću zaštitu treba poboljšati, a treba zaštititi i prigušnicu za kompenzaciju snage 50 MVA i napona 30kV. U TS IVANIĆ GRAD predložen je način zaštite 35 kV izvoda transformatora 22 MVA i dva transformatora za vlastitu potrošnju snage po 100 kVA i omjera 35/0,4 kV izvoda.

transformator; zaštita; male životinje

nije evidentirano

engleski

A Proposal for Wildlife Protection in Tumbri and Ivanić Grad Substations

nije evidentirano

transformer; protection; wildlife

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5830

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika