Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Međurić i TS Resnik (CROSBI ID 751289)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Međurić i TS Resnik // Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5831. 2000.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav

hrvatski

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Međurić i TS Resnik

Na osnovi snimke stanja u transformatorskim stanicama u MEĐURIĆU I RESNIKU izrađen je prijedlog zaštite transformatora od malih životinja. Budući da se u TS Međurić uskoro očekuje zamjena transformatora T1 i T2 predlaže se zaštita dva kućna transformatora 35/0,4 kV na obje naponske razine. U TS Resnik štite se dva transformatora po 60 MVA i to provodni izolatori 30 kV i dio sabirnica s potpornim izolatorima istog napona do udaljenosti oko 5 m od transformatorskih izvoda te dva kućna transformatora 30/0,4 kV na obje naponske razine. Razina štićenja na naponu 30 kV je viša a izvedba skuplja nego u TS Jarun, pa će se nakon realizacije ovog projekta donijeti ocjena kako nastaviti dalje. Zaštitni elementi se mogu jednostavno skidati kada transformatore treba ispitivati.

transformator; zaštita; male životinje

nije evidentirano

engleski

A Proposal for Wildlife Protection in Međurić and Resnik Substations

nije evidentirano

transformer; protection; wildlife

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5831

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika