Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TS Tumbri - Analiza kvara na tercijaru i prijedlog načina zaštite sabirnica tercijara od međufaznog kratkog spoja (CROSBI ID 751279)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav ; Ćućić, Branimir TS Tumbri - Analiza kvara na tercijaru i prijedlog načina zaštite sabirnica tercijara od međufaznog kratkog spoja // Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5836. 2000.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav ; Ćućić, Branimir

hrvatski

TS Tumbri - Analiza kvara na tercijaru i prijedlog načina zaštite sabirnica tercijara od međufaznog kratkog spoja

Dne 11.05.2000. godine, noću oko 3 h kuna zlatica je ušla u zaštitnu mrežu postavljenu oko 30 kV sabirnica tercijara i izazvala ispad transformatora 300 MVA 400/115/31,5 kV. Djelovala je diferencijalna zaštita i snimljen je tijek struja kvara i napona otvorenog trokuta naponskih transformatora na tercijaru stotinu milisekundi prije i nakon kvara. S obzirom na raspoložive podatke o postrojenju pojave nisu bile logične, pa je trebalo provesti temeljitu analizu kvara, utvrditi što se točno dogodilo i predložiti zaštitu koja će onemogućiti međufazni kratki spoj na sabirnicama transformatora T1 i T2. Dokazano je da su podaci o uzemljenju prigušnice bili netočni i predložen je način štićenja sabirnica od međufaznog kratkog spoja.

transformator; tercijar; zaštita; male životinje

nije evidentirano

engleski

Tumbri Substation - Analysis of a Transformer Tertiary Fault and a Proposal for Protection of Tertiary Buses against Interphase Short Circuit

nije evidentirano

transformer; tertiary; protection; wildlife

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5836

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika