Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Čakovec i TS Nedeljanec (CROSBI ID 751278)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Čakovec i TS Nedeljanec // Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5837. 2000.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav

hrvatski

Prijedlog zaštite transformatora od malih životinja u TS Čakovec i TS Nedeljanec

U TS Čakovec kune su samo na izvodima tercijara jednog transformatora izazvala 4 kratka spoja. Slično je bilo i u TS Nedeljanec. Zato su tercijari zaštićeni već u prvoj akciji zaštite tercijara zaštitnim cijevima i šeširićima s ulivenim maticama koji se jednostavno postavljaju i skidaju. Sada je postavljen zahtjev zaštite izvoda i sabirnica 35 kV. Na osnovi snimke stanja u obje transformatorske stanice izrađen je prijedlog zaštite transformatora od malih životinja. Za ovu razinu napona razvijen je novi tip zaštitnih elemenata za provodne izolatore koji bolje zakriljuju izolator. U TS Nedeljanec štite se provodni izolatori, sabirnice, odvodnici i kabelske glave 35 kV na dva transformatora firme GANZ, ali i prijelaz s kabelskih glava na drugom kraju na sabirnice koje vode do provodnih izolatora na zgradi postrojenja 35 kV, gdje je kuna nedavno napravila kratki spoj.

transformator; zaštita; male životinje

nije evidentirano

engleski

A Proposal for Wildlife Protection in Čakovec and Nedeljanec Substations

nije evidentirano

transformer; protection; wildlife

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Končar - Institut za elektrotehniku d.d., INDOK odjel, E-01A5837

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika