Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu (CROSBI ID 332004)

Ocjenski rad | diplomski rad

Premzl, Anđela Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu / Karadjole, Ivo (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2000

Podaci o odgovornosti

Premzl, Anđela

Karadjole, Ivo

hrvatski

Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu

Suvremeni trendovi pokazuju da će i u slijedećem stoljeću više od 80 posto svjetske populacije živjeti u nerazvijenim zemljama, a to će uzrokovati još veću nestašicu hrane. Zbog nutricionističkih vrijednosti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla glavni su izvor opskrbe stanovništva bjelančevinama. To se posebno odnosi na njihovu veliku biološku vrijednost, a nadasve na aminokiselinski sastav. Temeljni i najsloženiji problem svjetske zajednice i nadalje ostaje rješavanje nedostatka hrane paučanstva u nerazvijenim zemljama svijeta.

meso; bjelančevine; aminokiseline; prehrana stanovništva

nije evidentirano

engleski

Production and comsuption of animal proteins over the world

nije evidentirano

meat; proteins; aminoacids; population nutrition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

29.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Šumarstvo