Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu (CROSBI ID 332004)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Premzl, Anđela
Karadjole, Ivo
hrvatski
Proizvodnja i potrošnja bjelančevina životinjskog podrijetla u svijetu
Suvremeni trendovi pokazuju da će i u slijedećem stoljeću više od 80 posto svjetske populacije živjeti u nerazvijenim zemljama, a to će uzrokovati još veću nestašicu hrane. Zbog nutricionističkih vrijednosti meso i ostale namirnice životinjskog podrijetla glavni su izvor opskrbe stanovništva bjelančevinama. To se posebno odnosi na njihovu veliku biološku vrijednost, a nadasve na aminokiselinski sastav. Temeljni i najsloženiji problem svjetske zajednice i nadalje ostaje rješavanje nedostatka hrane paučanstva u nerazvijenim zemljama svijeta.
meso; bjelančevine; aminokiseline; prehrana stanovništva
nije evidentirano
engleski
Production and comsuption of animal proteins over the world
nije evidentirano
meat; proteins; aminoacids; population nutrition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
29.09.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb