Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 508346

Pomological and chemical characteristics of pomegranate cultivars (Punica granatum L.) in the valley of the river Neretva


Mira Radunić, Smiljana Goreta Ban, Jelena Gadže, Maja Jukić Špika, Petra Tomasović, Dan Maclean
Pomological and chemical characteristics of pomegranate cultivars (Punica granatum L.) in the valley of the river Neretva // / Zbornik radova 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma / pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Zagreb,, 2011. str. 1048-1051 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Pomological and chemical characteristics of pomegranate cultivars (Punica granatum L.) in the valley of the river Neretva

Autori
Mira Radunić, Smiljana Goreta Ban, Jelena Gadže, Maja Jukić Špika, Petra Tomasović, Dan Maclean

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
/ Zbornik radova 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Zagreb,, 2011, 1048-1051

Skup
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture.

Mjesto i datum
Opatija, Croatia, 14-18.02.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Arils; fruit color; fruit weight; soluble solids; total acidity

Sažetak
Pomegranate (Punica granatum L.) in Croatia is grown on its southern coastal area. Main production is concentrated in the area of the river Neretva. In this study pomological and chemical characterization of nine cultivars of pomegranate grown in Metkovic (Bokežan, Barski slatki, Ciparski rani, Crveni rani, Dividiš, Kristal, Konjski zub, Sladun and Šerbetaš) was done. The following characteristics of the fruit were determined: fruit weight, length, width and shape, color of the skin, arils and juice, aril weight, aril and juice yield, dry matter content, total titratable acids (citric acid eq.) and pH value. The results showed significant differences between cultivars in all analysed parameters.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
091-0910468-0166 - Vrednovanje, zaštita i upotreba genetskih resursa masline (Slavko Perica, )
091-0910468-0281 - Abiotički i biotički čimbenici stresa u sustavima uzgoja povrća na kršu (Smiljana Goreta Ban, )

Ustanove
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split,
Agronomski fakultet, Zagreb