Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Higijena klima uređaja kao važan čimbenik kvalitete zraka u hotelima i ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj (CROSBI ID 767753)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Blažević, Branko ; Jelušić, Adriana ; Krstinić Nižić, Marinela Higijena klima uređaja kao važan čimbenik kvalitete zraka u hotelima i ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj // Higijena klima uređaja kao važan čimbenik kvalitete zraka u hotelima i ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj. 2010.

Podaci o odgovornosti

Blažević, Branko ; Jelušić, Adriana ; Krstinić Nižić, Marinela

hrvatski

Higijena klima uređaja kao važan čimbenik kvalitete zraka u hotelima i ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj

Briga o kvaliteti zraka u zatvorenim prostorima usko je korelirana s brigom o zdravlju ljudi. Većina ljudi provodi više od 90% vremena u zatvorenim prostorima te se više pažnje mora posvećivati kvaliteti zraka u tim prostorima. Jedan od čimbenika koji utječu na kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima su uređaji za klimatizaciju. Osim pozitivnog učinka uređaji za klimatizaciju mogu biti prijetnja po zdravlje ljudi, a boravak u klimatiziranom prostoru mogu učiniti nelagodnim. Najčešći razlog tome je loše higijensko stanje uređaja za klimatizaciju. Uređaji koji se redovno ne održavaju, prljavi uređaji, najčešće su kontaminirani prašinom i biološkim zagađivačima. Cilj ovog elaborata (studije) je ukazati na opasnosti i probleme koje mogu uzrokovati prljavi uređaj za klimatizaciju, uređaji koji se redovno ne čiste, te njihov utjecaj na kvalitetu boravka gostiju u turističkim objektima. Isto tako ovom se studijom želi ukazati na potrebu i opravdanost uvođenja jednog provjerenog, sveobuhvatnog i prepoznatljivog standarda čišćenja i održavanja uređaja za klimatizaciju, koji zatvorenim prostorima turističkih objekata daje novu kvalitetu.

kvaliteta zraka; higijena klima uređaja; standardi čišćenja; hotelska industrija

nije evidentirano

engleski

Hygiene of air conditioners as an important factor in air quality in hotels and restaurants in Croatia

nije evidentirano

air quality; hygiene; air conditioning; standard cleaning; hospitality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Higijena klima uređaja kao važan čimbenik kvalitete zraka u hotelima i ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija