Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tokskikologija hrane (CROSBI ID 744596)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Sutlović, Davorka ; Marušić, Jadranka ; Stipišić, Angela ; Poljak, Vedran ; Laštre Primorac, Danja ; Majić, Zrinka ; Luetić, Sanja ; Knezović, Zlatka ; Papić, Jasminka ; Žafran Novak, Jelena et al. Tokskikologija hrane / Sutlović, Davorka (ur.). Split: Redak, 2011. 314..

Podaci o odgovornosti

Sutlović, Davorka ; Marušić, Jadranka ; Stipišić, Angela ; Poljak, Vedran ; Laštre Primorac, Danja ; Majić, Zrinka ; Luetić, Sanja ; Knezović, Zlatka ; Papić, Jasminka ; Žafran Novak, Jelena ; Fulgosi, Hrvoje ; Pollak, Lea ; Žuntar, Irena ; Plavšić, Franjo

Sutlović, Davorka

hrvatski

Tokskikologija hrane

Dan je prikaz osnovnih pojmova u toksikologiji te sudbina otrova u ljudskom organizmu. Obrađeni su pojmovi sigurnosti, odnosno rizika i mogući izvori kontaminanata u hrani nastali zagađenjem okoliša, s naglaskom na pesticide, metale, prirodne toksine, aditive te utjecaj ionizacijskog zračenja. Prvi se put na hrvatskome jeziku pojavljuje tekst o GMO hrani. Kako je toksikologija hrane multidisciplinarna znanost, tekstovi u knjizi podijeljeni su u četrnaest poglavlja koja su napisali najkompetentniji stručnjaci. Kao sveučilišni udžbenik ovo je djelo namijenjeno prije svega studentima, polaznicima preddiplomskih, diplomskih, integriranih, specijalističkih i doktorskih studija, ali i svima onima koji se bave toksikologijom hrane ili su zainteresirani za istraživanja u tom području. Također je namijenjeno svim institucijama koje raspolažu znanjima o analitičkim postupcima za određivanje toksičnih sastojaka u hrani te stalnoj poduci svih onih koji se nalaze u lancu tih institucija. Dan je prikaz osnovnih pojmova u toksikologiji te sudbina otrova u ljudskom organizmu. Obrađeni su pojmovi sigurnosti, odnosno rizika i mogući izvori kontaminanata u hrani nastali zagađenjem okoliša, s naglaskom na pesticide, metale, prirodne toksine, aditive te utjecaj ionizacijskog zračenja. Prvi se put na hrvatskome jeziku pojavljuje tekst o GMO hrani. Kako je toksikologija hrane multidisciplinarna znanost, tekstovi u knjizi podijeljeni su u četrnaest poglavlja koja su napisali najkompetentniji stručnjaci. Kao sveučilišni udžbenik ovo je djelo namijenjeno prije svega studentima, polaznicima preddiplomskih, diplomskih, integriranih, specijalističkih i doktorskih studija, ali i svima onima koji se bave toksikologijom hrane ili su zainteresirani za istraživanja u tom području. Također je namijenjeno svim institucijama koje raspolažu znanjima o analitičkim postupcima za određivanje toksičnih sastojaka u hrani te stalnoj poduci svih onih koji se nalaze u lancu tih institucija.

toksikologija hrane ; GMO hrana ; rizična hrana ; aditivi u hrani

nije evidentirano

engleski

Food toxicology

nije evidentirano

food toxicology ; GMO foods ; high risk foods ; food additives

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Redak

314

2011.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7595-40-1

Povezanost rada

Kemija, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija