Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 503465

Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju


Benko, Božidar; Borošić, Josip; Novak, Bruno; Fabek, Sanja; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Viduka, Ivana
Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011. str. 506-510 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju
(Yield and quality of soilless grown cherry tomato)

Autori
Benko, Božidar ; Borošić, Josip ; Novak, Bruno ; Fabek, Sanja ; Voća, Sandra ; Dobričević, Nadica ; Viduka, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011, 506-510

ISBN
978-953-6135-71-4

Skup
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14-18.02.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Lycopersicon esculentum Mill.; amonijev nitrat; agronomska svojstva; suha tvar; topiva suha tvar
(Lycopersicon esculentum Mill.; ammonium nitrate; agronomic traits; dry matter; total soluble solids)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi komponente prinosa i kvalitativna svojstva dvije hibridne sorte "cherry" rajčice u hidroponskom uzgoju na kamenoj vuni, pri standardnoj i 50% povećanoj koncentraciji amonijevog nitrata u hranivoj otopini. Ovisno o primijenjenoj otopini, po biljci 'Sakura' je ubrano 76 do 80, dok je po biljci 'Sweet Million' ubrano od 62 do 75 tržnih plodova, mase 34, odnosno, 24 do 25 g. Veći broj krupnijih plodova rezultirao je znatno većim prinosom sorte Sakura (8, 15 do 8, 88 kg/m2) u odnosu na sortu Sweet Million (5, 05 do 5, 92 kg/m2). U plodovima je utvrđen udio suhe tvari u rasponu od 7, 96 do 9, 16%. Udio topive suhe tvari je iznosio od 7, 40 do 7, 90 °Brix.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Josip Borošić, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb