Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 502850

Projektiranje događaja


Ivašić, Marina; Pavlić, Mile
Projektiranje događaja // Zbornik CASE, broj 11, Hrvatski informatički zbor, Ministarstvo znanosti
Opatija: Hrvatski informatički zbor, Ministarstvo znanosti, 1999. str. 37-53 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Projektiranje događaja
(The Events Modelling)

Autori
Ivašić, Marina ; Pavlić, Mile

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik CASE, broj 11, Hrvatski informatički zbor, Ministarstvo znanosti / - Opatija : Hrvatski informatički zbor, Ministarstvo znanosti, 1999, 37-53

Skup
CASE, broj 11

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 06.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Događaj; metodologija
(Event; methodology)

Sažetak
Primjena odgovarajuće metodike ima veliki utjecaj i važnost u projektiranju informacijskih sustava. Metodike najčešće na kompatibilan način povezuju veliki broj iskušanih i provjerenih metoda koje se prilagođavaju konačnom cilju prema odrednicama projektnog zadatka kako bi se omogućila dobra analiza i dizajn sustava od interesa. Sustavi prirodno sadrže u sebi podatke i procese, ali u nekim metodikama pored ovih temeljnih načela projektiranja sustava promatraju se i analiziraju i druge odrednice kao što su npr. događaji. Događaji pripadaju skupu procesa sa svojstvom da se, ukoliko su zadovoljeni preduvjeti za njihovo iniciranje, pokreću procesi nad određenim tipom eniteta ažurirajući jednu ili više vrijednosti atributa na tom ili nekom drugom tipu entiteta. U radu je dana kraća analiza modeliranje događaja sa akcentom na semantičkom obogaćivanju metoda za modelirajne procesa i modelirajne podataka. Koncepta događaja prikazan je okviru metodike MIRIS, SSADM i IDEA u modelu procesa i modelu podataka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo, Informacijske i komunikacijske znanostiPOVEZANOST RADA


Ustanove
Sveučilište u Rijeci - Odjel za informatiku