Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 502370

Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane


Šapina , Željka
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane 2010., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb


Naslov
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane
(The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage)

Autori
Šapina , Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.05

Godina
2010

Stranica
104

Mentor
Njari , Bela ; Dobranić, Vesna

Ključne riječi
Stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt

Sažetak
Ovim radom željelo se tvrditi utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane u određenim vrem. periodima tijekom preporučenog roka uporabe kao i izvan tog roka. Pretraživani su uzorci tekućeg jogurta sa 2, 8% mm iz 7 proizvodnih jedinica.ŽU svrhu analize iz svake proizvodne jedinice nasumice je uzimano 35 uzoraka jogurta što je ukupno bilo 245 uzoraka. Iz rezultata istraživanja može se zaključiti da su svi pokazatelji u procesu proizvodnje bili ujednačeni što ukazuje na dobru kontrolu i izbor tehnologije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove
Veterinarski fakultet, Zagreb