Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane (CROSBI ID 363242)
Ocjenski rad | doktorska disertacija
Podaci o odgovornosti
Šapina , Željka
Njari , Bela ; Dobranić, Vesna
hrvatski
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane
Ovim radom željelo se tvrditi utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane u određenim vrem. periodima tijekom preporučenog roka uporabe kao i izvan tog roka. Pretraživani su uzorci tekućeg jogurta sa 2, 8% mm iz 7 proizvodnih jedinica.ŽU svrhu analize iz svake proizvodne jedinice nasumice je uzimano 35 uzoraka jogurta što je ukupno bilo 245 uzoraka. Iz rezultata istraživanja može se zaključiti da su svi pokazatelji u procesu proizvodnje bili ujednačeni što ukazuje na dobru kontrolu i izbor tehnologije.
stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt
nije evidentirano
engleski
The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage
nije evidentirano
stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt
nije evidentirano
Podaci o izdanju
104
06.05.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb