Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane (CROSBI ID 363242)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Šapina , Željka Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane / Njari , Bela ; Dobranić, Vesna (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2010

Podaci o odgovornosti

Šapina , Željka

Njari , Bela ; Dobranić, Vesna

hrvatski

Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane

Ovim radom željelo se tvrditi utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane u određenim vrem. periodima tijekom preporučenog roka uporabe kao i izvan tog roka. Pretraživani su uzorci tekućeg jogurta sa 2, 8% mm iz 7 proizvodnih jedinica.ŽU svrhu analize iz svake proizvodne jedinice nasumice je uzimano 35 uzoraka jogurta što je ukupno bilo 245 uzoraka. Iz rezultata istraživanja može se zaključiti da su svi pokazatelji u procesu proizvodnje bili ujednačeni što ukazuje na dobru kontrolu i izbor tehnologije.

stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt

nije evidentirano

engleski

The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage

nije evidentirano

stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt

nije evidentirano

Podaci o izdanju

104

06.05.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina