Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 498597

Rizični i zaštitni čimbenici i potrebe djece i mladih s poremećajima u ponašanju grada Pule


Radetić-Paić, Mirjana
Rizični i zaštitni čimbenici i potrebe djece i mladih s poremećajima u ponašanju grada Pule // 11.dani Mate Demarina-Očekivanja, postignuća i perspektive u teoriji i praksi ranog i primarnog odgoja i obrazovanja / Jurčević Lozančić, Anka (ur.).
Zagreb: Učiteljski fakultet Sveučilište u Zagrebu, 2010. str. 363-376 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Rizični i zaštitni čimbenici i potrebe djece i mladih s poremećajima u ponašanju grada Pule
(RISK AND PROTECTIVE FACTORS AND NEEDS OF CHILDREN AND YOUTHS WITH BEHAVIOR DISORDERS IN THE CITY OF PULA)

Autori
Radetić-Paić, Mirjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
11.dani Mate Demarina-Očekivanja, postignuća i perspektive u teoriji i praksi ranog i primarnog odgoja i obrazovanja / Jurčević Lozančić, Anka - Zagreb : Učiteljski fakultet Sveučilište u Zagrebu, 2010, 363-376

ISBN
978-953-7210-29-8

Skup
11.dani Mate Demarina - Očekivanja, postignuća i perspektive u teoriji i praksi ranog i primarnog odgoja i obrazovanja.4. međunarodna konferencija o naprednim i sustavnim istraživanjima ECNSI-2010

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 11.-13.11.2010.

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Poremećaji u ponašanju; rizici/potrebe; snage; lokalna zajednica; grad Pula
(Behavioral disorders; risks/needs; strength; local community; the city of Pula)

Sažetak
Procesi planiranja i stvaranja preventivnih i tretmanskih programa za djecu i mlade s poremećajima u ponašanju počinju prepoznavanjem rizičnih i zaštitnih čimbenika odnosno potreba određene lokalne zajednice. Dobiveni pokazatelji dio su većeg znanstveno-istraživačkog projekta pod nazivom „Usklađivanje intervencija s potrebama djece i mladih u riziku: izrada modela“, Odsjeka za poremećaje u ponašanju, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se provodi od 2007.g., a ima za svrhu poticanje snažnijeg i eksplicitnijeg usmjeravanja intervencijskog sustava, na prava i potrebe djece i mladih s glavnim ciljem izrade modela intervencija za djecu i mlade u riziku i/ili s već ispoljenim poremećajima u ponašanju koji će biti utemeljen na znanstvenoj procjeni psihosocijalnih rizika i intervencijskih potreba korisnika. Diskriminacijskim analizama dobiveni rezultati upućuju da postoje specifične razlike između djece i mladih grada Pule (N=100) u odnosu na djecu i mlade Republike Hrvatske (N=512) u pojedinim rizičnim i zaštitnim čimbenicima, te se sukladno tome nude smjernice za djelovanje na razini lokalne zajednice, odnosno smjernice za izradu i provedbu različitih programa uz mogućnost njihove kontinuirane evaluacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
013-0000000-2488 - Usklađivanje intervencija s potrebama djece i mladih u riziku: izrada modela (Antonija Žižak, )

Ustanove
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Radetić-Paić, (252500)