Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. (CROSBI ID 569642)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Maršić-Lučić, Jasna ; Tudor, Mladen ; Katavić, Ivan
hrvatski
Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.
Mladi primjerci komarče hranjeni su 98 dana komercijalnom hranom deklarirane količine vitamina C od 500 i 1000 mg/kg. Jedna grupa riba podvrgnuta je uvjetima gladovanja. Izmjerena količina vitamina C u hrani bila je oko deset puta manja od one deklarirane od proizvođača. Količina ukupne i L-askorbinske kiseline mjerena je u mozgu, bubrezima, škrgama i bijelom mišiću modificiranom diniterofenilhidrazin metodom (Thomas, 1982).
askorbinska kiselina; komarča; ishrana riba
nije evidentirano
engleski
Ascorbic acid levels in tissues and organs of gilthead sea bream (S.aurata) as affected by different feeding time
nije evidentirano
Ascorbic acid; sea bream; fish nutrition
nije evidentirano
Podaci o prilogu
84-x.
1989.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija
Mildner, Pavao
Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut
Podaci o skupu
I Kongres Prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske
predavanje
07.06.1989-09.06.1989
Zagreb, Hrvatska