Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. (CROSBI ID 569642)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Maršić-Lučić, Jasna ; Tudor, Mladen ; Katavić, Ivan Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani. // Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija / Mildner, Pavao (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut, 1989. str. 84-x

Podaci o odgovornosti

Maršić-Lučić, Jasna ; Tudor, Mladen ; Katavić, Ivan

hrvatski

Količina askorbinske kiseline u tkivima i organima komarče (Sparus aurata, L.) pri različitoj ishrani.

Mladi primjerci komarče hranjeni su 98 dana komercijalnom hranom deklarirane količine vitamina C od 500 i 1000 mg/kg. Jedna grupa riba podvrgnuta je uvjetima gladovanja. Izmjerena količina vitamina C u hrani bila je oko deset puta manja od one deklarirane od proizvođača. Količina ukupne i L-askorbinske kiseline mjerena je u mozgu, bubrezima, škrgama i bijelom mišiću modificiranom diniterofenilhidrazin metodom (Thomas, 1982).

askorbinska kiselina; komarča; ishrana riba

nije evidentirano

engleski

Ascorbic acid levels in tissues and organs of gilthead sea bream (S.aurata) as affected by different feeding time

nije evidentirano

Ascorbic acid; sea bream; fish nutrition

nije evidentirano

Podaci o prilogu

84-x.

1989.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Prehrambeno tehnološka-biotehnološka revija

Mildner, Pavao

Zagreb: Prehrambeno-biotehnolški institut

Podaci o skupu

I Kongres Prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Hrvatske

predavanje

07.06.1989-09.06.1989

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija