Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izrada dijela poslova za studiju "Program realizacije koncepta Park & Ride sustava'' (CROSBI ID 767277)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Krasić, Davor ; Marković, Izidora ; Mikec, Mislav ; Milojević, Dubravko Izrada dijela poslova za studiju "Program realizacije koncepta Park & Ride sustava'' // Institut za turizam, Zagreb. 2010.

Podaci o odgovornosti

Krasić, Davor ; Marković, Izidora ; Mikec, Mislav ; Milojević, Dubravko

hrvatski

Izrada dijela poslova za studiju "Program realizacije koncepta Park & Ride sustava''

Osnovni cilj projekta je izraditi konzistentan koncept Park & Ride sustava javnog prijevoza u Gradu Zagrebu na temelju inozemnih iskustava i vlastitih istraživanja, primjenjujući načelo održivosti u prostornom, funkcionalnom i financijskom pogledu. Već dugi niz godina u Gradu Zagrebu spominje se potreba realizacije koncepta „Park & Ride“ što je engleski termin za kombinirani način prijevoza, u kojem se prvi dio putovanja obavlja osobnim automobilom a drugi dio nekim od oblika javnog prijevoza. Kontaktna točka između ova dva načina prijevoza je P&R lokacija na kojoj vozač parkira svoje vozilo i prelazi na javni prijevoz, čije stajalište mora biti u neposrednoj blizini. U ovoj studiji - programu dat je prijedlog takvog koncepta čijom bi se realizacijom Grad Zagreb ravnopravno svrstao u red europskih metropola koje su već ranije razvile sustav Park & Ride. Studija ukupno ima 13 poglavlja od kojih je Institut za turizam za naručitelja obradio 5 poglavlja.

promet; Park & Ride sustav; turizam; Zagreb; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Carrying out the part of the operations study ‘‘Realization of the Park & Ride system concept’’

nije evidentirano

traffic; Park & Ride system; Zagreb; tourism; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport, Demografija