Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 494674

Kriza odgoja i ekspanzija suvremenih ovisnosti


Miliša, Zlatko; Tolić, Mirela
Kriza odgoja i ekspanzija suvremenih ovisnosti // Medianali- međunarodni znanstveni časopis za pitanja medija, novinarstva, masovnog komuniciranja i odnosa s javnostima, VIII (2010), 135-165 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Kriza odgoja i ekspanzija suvremenih ovisnosti
(The crisis in upbringing and expansion of contemporary addictions)

Autori
Miliša, Zlatko ; Tolić, Mirela

Izvornik
Medianali- međunarodni znanstveni časopis za pitanja medija, novinarstva, masovnog komuniciranja i odnosa s javnostima (1846-436X) VIII (2010); 135-165

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Suvremene ovisnosti; tipovi odgoja; kriza odgoja; mediji kao agensi socijalizacije; prevencija; suvremeni školski kurikulum
(Contemporary addiction; types of education; education crisis; the media as agents of socialization; prevention; modern school curriculum)

Sažetak
U radu se polazi od glavne hipoteze da su sve ovisnosti u korelaciji s krizom odgoja i tzv. inverzijom vrednota. Analiziramo aspeket odgojne krize u relacijama tipova odgoja i ekspanziji ovisnosti bez droga. Članak daje uvid u teorijski aspekt suvremenih ovisnosti i empirijsku analizu o stanju rasprostranjenosti istih, (osobito u Njemačkoj, Kini, Nizozemskoj i SAD-u), njihovu klasifikaciju i posljedica istih na svijest i ponašanje mladih. Autori zakljčuju da su pojedini mediji, osobito internet najsofisticiraniji način manipuliranja djecom i mladima te da ovisnost o trima ekranima stvara dugotrajne posljedice na odgoj djece i mladeži.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
009-0000000-1429 - Pedagoški aspekti odnosa u obitelji (Jasminka Zloković, )

Ustanove
Filozofski fakultet, Rijeka