Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Alokacija poslovanja i proizvodnje tvrtke (CROSBI ID 767145)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Veža, Ivica ; Bilić, Boženko ; Gjeldum, Nikola ; Mladineo, Marko Alokacija poslovanja i proizvodnje tvrtke // Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. 2009.

Podaci o odgovornosti

Veža, Ivica ; Bilić, Boženko ; Gjeldum, Nikola ; Mladineo, Marko

hrvatski

Alokacija poslovanja i proizvodnje tvrtke

Ovaj projekt pod nazivom Alokacija poslovanja i proizvodnje tvrtke, koji je dobio potporu iz potprograma CONCRO ima za cilj povećanje konkurentnosti društva Brodosplit – Dizalice, d.o.o., koja je u sastavu i vlasništvu Brodosplit – Brodogradilišta d.o.o. U uvodnom dijelu rada navedene su osnovne značajke o društvu glede pravnog oblika, proizvodnog programa i tržišta. U nastavku je definiran koncept montažnog brodogradilišta i položaj malih i srednjih društava unutar Brodogradilišta Split d.o.o., te njihova strategija izdvajanja u samostalna društva i povezivanje s regionalnim društvima u klastere. Naveden je organigram društva Brodosplit – Dizalice, d.o.o. Tehnološki proces je osnovni proces koji ostvaruje dodatnu vrijednost društva, koju je kupac spreman platiti. Stoga je u poglavlju 3. rada navedena analiza postojećeg tehnološkog procesa i organizacijske strukture, te prijedlog mjera za povećanje konkurentnosti društva Brodosplit – Dizalice, d.o.o. Poglavlje 4. sadrži postupak premještanja društva Brodosplit – Dizalice, d.o.o. na novu lokaciju, pri čemu su definirani kapaciteti, te raspored radnih površina u hali. Predloženi raspored osigurava minimalne transportne troškove, ali i jednosmjernost toka materijala.

alokacija; dizalice; raspored opreme

nije evidentirano

engleski

Business and production of factory allocation

nije evidentirano

allocation; crans; layout

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo