Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Potencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre (CROSBI ID 569187)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Giacometti, Jasminka Potencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre // 17.Savjetovanje stručnjaka konditorske industrije Malinska, Hrvatska, 03.11.2010-06.11.2010

Podaci o odgovornosti

Giacometti, Jasminka

hrvatski

Potencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre

Funkcionalna hrana ima važnu ulogu u promociji zdravlja. Smjernice Svjetske zdravstve organizacije (WHO) preporučuju primjenu antioksidansima bogate hrane kao što su polifenolima bogata čokolada i ostali kakao proizvodi. Provedena istraživanja učinkovitosti kakao proizvoda na bolestima krvožilnog sustava (KVB) ukazala su na mogućnost primjene kakao proizvoda kao funkcionalne hrane u prevenciji i liječenju KVB. Malo se zna o učinkovitosti kakao proizvoda na bolesti jetre. Prehrana i stil života glavni su uzročnici povećane pojavnosti metaboličkog sindroma i posljedično bolesti jetre industrijaliziranog svijeta. U patogenezi i napredovanju bolesti jetre oksidativni stres ima ključnu ulogu, a za koju nema standarne pojedinačne terapije. Dokazana učinkovitost sastojaka smjese kakao polifenola upućuje na mogućnost samostalne primjene ili zajedničke sa konvencionalnom terapijom u cilju liječenja bolesti nastale oštećenjem jetre. Ovim predavanjem će biti obuhvaćeno istraživanje učinkovitosti primjene kakao polifenola na tijek regeneracije jetre, provedeno na eksperimentalnom animalnom modelu akutno-izazvanog oštećenja jetre.

čokolada; kakao polifenoli; oštećenje jetre; antioksidativni kapacitet; citokini

nije evidentirano

engleski

Potential applications of cocoa polyphenols in inhibition of liver fibrosis

nije evidentirano

chocolate; cocoa polyphenols; liver damage; antioxidant capacity; cytokines

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

17.Savjetovanje stručnjaka konditorske industrije

pozvano predavanje

03.11.2010-06.11.2010

Malinska, Hrvatska

Povezanost rada

Kemija, Temeljne medicinske znanosti, Biologija