Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku (CROSBI ID 569002)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Ergović, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana
hrvatski
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku
Kaša kupine je poluproizvod koji je osnova za proizvodnju mnogih drugih proizvoda na bazi kupine, a poznavanje reoloških svojstava je važno za kreiranje prouzvoda. Cilj ovoga istraživanja je utvrditi kako različiti dodaci (glukoza, fruktoza, škrobovi)utječu na reološka svojstva kaše kupine. Mjerenje je izvršeno na 20°C pri brzinama smicanja od 0 do 60 s-1 na rotacijskom reometru sa koncentričnim cilindrima. Rezultati istraživanja pokazuju da je kaša kupine sa dodatkom glukoze, fruktoze te škroba tapioke najstabilnija tijekom skladištenja.
kupina ; voćna kaša ; šećeri ; škrob ; reologija
nije evidentirano
engleski
Changes in rheological properties of the blackberry puree with additions during storage in the refrigerator
nije evidentirano
blackberry ; fruit puree ; sugars ; starch ; rheology
nije evidentirano
Podaci o prilogu
331-335.
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings
Branko Katalinić
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna
978-3-901509-76-6
Podaci o skupu
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on :regional development
poster
03.09.2010-03.09.2010
Požega, Hrvatska