Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 493161

Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku


Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku // 2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega, Hrvatska: Polytecnic of Pozega, Croatia and DAAAM International Vienna, Austia, 2010. str. 331-335 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Promjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku
(Changes in rheological properties of the blackberry puree with additions during storage in the refrigerator)

Autori
Ergović, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings / Branko Katalinić - Požega, Hrvatska : Polytecnic of Pozega, Croatia and DAAAM International Vienna, Austia, 2010, 331-335

ISBN
978-3-901509-76-6

Skup
2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development

Mjesto i datum
Požega ; Hrvatska, 03.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Kupina ; voćna kaša ; šećeri ; škrob ; reologija
(Blackberry ; fruit puree ; sugars ; starch ; rheology)

Sažetak
Kaša kupine je poluproizvod koji je osnova za proizvodnju mnogih drugih proizvoda na bazi kupine, a poznavanje reoloških svojstava je važno za kreiranje prouzvoda. Cilj ovoga istraživanja je utvrditi kako različiti dodaci (glukoza, fruktoza, škrobovi)utječu na reološka svojstva kaše kupine. Mjerenje je izvršeno na 20°C pri brzinama smicanja od 0 do 60 s-1 na rotacijskom reometru sa koncentričnim cilindrima. Rezultati istraživanja pokazuju da je kaša kupine sa dodatkom glukoze, fruktoze te škroba tapioke najstabilnija tijekom skladištenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Veleučilište u Požegi