Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Menadžment trgovinskog poduzeća (CROSBI ID 744475)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Segetlija, zdenko Menadžment trgovinskog poduzeća. Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 221..

Podaci o odgovornosti

Segetlija, zdenko

hrvatski

Menadžment trgovinskog poduzeća

U prvome dijelu obrađena su uvodna razmatranja, i to: uvod, svrha, cilj, zadatak, metodičke postavke rada i sadržaj knjige. Drugi se dio knjige odnosi na upravljački proces trgovinskoga poduzeća (najviše s motrišta problema njegova planiranja). Analizirani su temeljni pojmovi iz procesa menadžmenta trgovinskoga poduzeća. Dakle, u njemu se analiziraju funkcije, odnosno faze i njihov slijed u procesu menadžmenta trgovinskog poduzeća. Osim toga, u ovome smo dijelu objasnili i posebnosti upravljanja procesima u trgovinskom poduzeću. Naime, upravljanje procesima je, suvremena koncepcija u menadžmentu trgovinskog poduzeća. Treći se dio knjige odnosi na metodiku stvaranja strategije: (a) na istraživanje postojećeg stanja, te mikrookoline i makrookoline poduzeća, (b) na analizu snaga/slabosti ; (c)na marketinška istraživanja ; (d) na izbor (izvođenje) ciljeva poduzeća ; (e) na izbor glavne orijentacije u strategiji poduzeća. U četvrtom je dijelu knjige obrađen manadžment glavnih procesa u trgovinskom poduzeću (odnosi s kupcima, prodaja, logistika, nabava, financiranje, kontroling, ljudski potencijali, informacije) i organizacija trgovinskoga poduzeća. U završnom je dijelu data sinteza glavnih nalaza i koristi od prezentirane građe.

poslovna strategija; poslovni plan; upravljanje glavnim procesima; organizacija

nije evidentirano

engleski

Management of Commerce Company

nije evidentirano

busoness strategy; business plan; management of main processes; organization

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

221

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija